Ματαιώνεται το παζάρι Βελεστίνου

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2021 13:30

Το παζάρι του Βελεστίνου ακυρώνεται για ακόμη μία χρονιά λόγω της συνεχόμενης υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας. Tη ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού του Βελεστίνου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο δήμος Ρήγα Φεραίου.


Παρά την επιθυμία και τη βούληση της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί φέτος το Παζάρι και τη δρομολόγηση των πρώτων σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά των υπηρεσιών, οι τελευταίες εξελίξεις με την άνοδο των κρουσμάτων και κυρίως οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για έναρξη του νέου κύματος της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες, δεν επιτρέπουν ούτε φέτος τη διεξαγωγή του. Συνεπώς αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα με ομόφωνη την άποψη του Δ.Σ. να ματαιωθεί το παζάρι με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και σχετικές ενημερώσεις των επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων όσον αφορά την πορεία της πανδημίας από τον COVID-19.
Σημειώνεται πως το παζάρι του Βελεστίνου μετρά πολλά χρόνια ιστορίας καθώς είχε δημιουργηθεί το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής κι έναν ζωντανό οικονομικό και κοινωνικό θεσμό που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους. Το αίσθημα ευθύνης του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής όμως δεν επιτρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των Δημοτών, καθώς δεν μπορεί να παραβληθεί η επιστημονική εκτίμηση για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου κύματος κρουσμάτων σύμφωνα με την επικρατούσα κατάσταση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass