Αναγκαίες παρεμβάσεις στο ρέμα Σωτηρίτσας

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2021 19:10
Κλεισμένο το άνοιγμα στο άκρο της γέφυρας Κλεισμένο το άνοιγμα στο άκρο της γέφυρας

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Διαμαρτύρονται κάτοικοι των παραλιών Σωτηρίτσας και Βελίκας, με αφορμή το ότι την προηγούμενη εβδομάδα μια βροχή μισής ώρας στάθηκε ικανή να φουσκώσει το ρέμα της Σωτηρίτσας και να δημιουργήσει -ευτυχώς προσωρινό- πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων εκεί όπου η κοίτη συναντά τον παραλιακό δρόμο και τα νερά βγαίνουν στη θάλασσα. Η διαμαρτυρία τους αφορά, όπως λένε, σε μπαζώσεις που κατά καιρούς έχει δεχτεί το ρέμα και από τις δύο πλευρές του, με αποτέλεσμα το στένεμά του σε αρκετά σημεία, γεγονός που διευκολύνει συμβάντα υπερχείλισης και πλημμυρών των παρακείμενων οικιών και οικοπέδων.
Επίπλέον, καταγγέλλουν πως τα δύο ακραία ανοίγματα γέφυρας του ίδιου ρέματος, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη θέση «Κακοσταύρωμα» στον δρόμο προς Άνω Σωτηρίτσα, επίσης δείχνουν να έχουν μπαζωθεί, συν το ότι έχουν καλυφθεί ολοκληρωτικά από πυκνή βλάστηση που εμποδίζει την ομαλή ροή του νερού και μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα. Καταγγέλλουν, ακόμη, τα “χάλια” που έχει εδώ και χρόνια η γέφυρα με σπασμένα στηθαία και κάγκελα που σε καμιά περίπτωση δεν εγγυώνται την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, όπως επιπλέον και το ότι η κοίτη έχει πολλά σημεία με συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών.
Ως εκ τούτου, καλούν κάθε αρμόδια αρχή, είτε πρόκειται για υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε για υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς, να πράξουν τα δέοντα, ώστε να επανέλθει το αρχικό, προ μπαζώσεων, πλάτος της κοίτης του ρέματος, να καθαριστεί το ρέμα, να ανοίξουν και να καθαριστούν τα ανοίγματα της γέφυρας και να επιδιορθωθούν οι ζημιές αυτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass