Ερχεται Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια

ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ ΣΕ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2021 16:01

«Η απειλή της δημογραφικής κατάρρευσης του ελληνισμού αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Η αναστροφή της φθίνουσας πορείας απαιτεί έναν συγκροτημένο σχεδιασμό που να προσφέρει ουσιαστικά κίνητρα. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει

αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και προωθεί σχετικά μέτρα, πολλά εκ των οποίων προτάθηκαν από τη Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό. Ασφαλώς πρόκειται για πρώτα βήματα που πρέπει να επιταχυνθούν και με νέες αποφασιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να δούμε ουσιαστική ανατροπή της κατάστασης στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Αναμένουμε, λοιπόν, με πολύ ενδιαφέρον την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια, που προαναγγέλλει με την απάντησή της η αρμόδια Υφυπουργός». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, κ. Μαρία Συρεγγέλα, σε σχετική του ερώτηση.
Στην απάντησή της προς τον Θεσσαλό πολιτικό, που χρημάτισε αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό τη διετία 2018-2019, η αρμόδια Υφυπουργός αναφέρει, εκτός των μέτρων που έχουν ληφθεί, τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να ανακοινωθούν προς τόνωση του δημογραφικού. Όπως σημειώνει «προς διευκόλυνση των γονέων, επίκειται η υλοποίηση του Προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», που θα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Το Πρόγραμμα θα αφορά την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, ιδίως των μητέρων, για τη φύλαξη βρεφών, ηλικίας από δύο μηνών έως δυόμιση ετών είτε εντός της οικίας τους, είτε εντός της οικίας πιστοποιημένου παιδαγωγού-φροντιστή».
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHER
Επίσης, ενημερώνει ότι «επίκειται η έκδοση ΚΥΑ η οποία θα διευρύνει τις κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων του «Προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας», συμπεριλαμβάνοντας πλέον και οικογένειες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2643/1998, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι τρίτεκνοι και επίκειται η έκδοση και δημοσίευση των προκηρύξεων ανά την επικράτεια».
Τέλος, η κ. Συρεγγέλα γνωστοποιεί ότι «ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια, το οποίο θα βασίζεται στα πορίσματα της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, καθώς και στην Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε. για την Ενεργό Γήρανση και το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται, μετά από σχετική μελέτη, μέτρα και δράσεις που, με τρόπο συνεκτικό και ολιστικό, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ελληνικών οικογενειών που ήδη έχουν παιδιά, αλλά και θα στηρίζουν στην πράξη όσους και όσες θέλουν να κάνουν οικογένεια, καλύπτοντας τα υφιστάμενα κενά προστασίας σε καίριους τομείς, όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η φροντίδα και η φύλαξη των παιδιών, με σκοπό την ανάσχεση της φθίνουσας δημογραφικής πορείας της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass