Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Χρηματοδοτήσεις από ΥΠΑΑΤ-ΥΠΕΣ για έργα σε Τοπικές Κοινότητες

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2021 20:50

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Χρηματοδοτήσεις για εκτέλεση έργων σε Τοπικές Κοινότητες εξασφάλισε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αργιθέας μετά από επισκέψεις και συναντήσεις του δημάρχου κ. Ανδρέα Στεργίου σε Υπουργεία στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, δόθηκε προέγκριση για διακήρυξη έργου συνολικού προϋπολογισμού 278.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.
Πρόκειται για παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Βραγκιανών, Ελληνικών και Βλασίου.
Όπως τόνισε ο κ. Στεργίου, η σχετική μελέτη είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχαν γίνει προσπάθειες να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, χωρίς επιτυχία ωστόσο σε εκείνη τη φάση.
Η νυν Διοίκηση ωστόσο, αξιοποίησε αυτήν την αρχική μελέτη, την ολοκλήρωσε και κατάφερε εν τέλει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις. Καθοριστικός στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας ήταν και ο ρόλος της «Αναπτυξιακή Καρδίτσας».
Επίσης εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία αφορά σε παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ανθηρού.
Τέλος, διατίθεται στον Δήμο Αργιθέας και πίστωση ύψους 40.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για καθαρισμούς αγροτικών δρόμων.