Κοινωνική προσφορά η ανακύκλωση ρούχων

Παρελήφθη η πρώτη επιταγή-ανταποδοτικό τέλος από τον Δήμο Τρικκαίων

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2021 15:10

Την πρώτη επιταγή στον Δήμο Τρικκαίων, ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση ρούχων, παρέλαβαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Πρόκειται για το σύστημα ανακύκλωσης ρούχων σε κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος Τρικκαίων σε 16 σημεία της πόλης, συνεργαζόμενος πλέον με την εταιρεία East West Greece.


Η συνεργασία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, εδράζεται στο ότι, αναλόγως του όγκου των ρούχων και παπουτσιών που θα εναποτίθενται στους κάδους, η εταιρεία θα επιστρέφει στον Δήμο Τρικκαίων ένα ποσό. Αυτό το ποσό θα οδεύει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ως δωροεπιταγή, για την ενίσχυση της Δομής.
Η πρώτη επιταγή αξίας 250 ευρώ παραδόθηκε χθες στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζιώγα, από τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Ο κ. Ζιώγας με τη σειρά του, παρέδωσε την επιταγή στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου.
Είναι πολύ σημαντική η προσφορά των Τρικαλινών, καθώς μέσα σε 6 μήνες παρέδωσαν ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 35 τόνων!
Αν αυτά δεν ανακυκλώνονταν, οι δημότες μέσω του Δήμου Τρικκαίων θα πλήρωναν πάνω από 3.000 ευρώ (τέλος ταφής στον ΧΥΤΑ 525 ευρώ και κόστος αποκομιδής - μεταφοράς περίπου 2.500 ευρώ).
Στα ποσά αυτά, φυσικά, θα πρέπει να προστεθούν αναλογικά οι εργατοώρες, το καύσιμο και το κόστος συντήρησης των οχημάτων.
Επομένως η χρησιμότητα της ανακύκλωσης αφορά, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, και στο οικονομικό όφελος των δημοτών, μέσω της μείωσης εξόδων του Δήμου Τρικκαίων.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ζιώγας τόνισε ότι με την προώθηση της ανακύκλωσης πετυχαίνουμε τετραπλό όφελος: «Καλλιεργούμε συνείδηση στους δημότες, εξοικονομούμε χρήματα για τον Δήμο, ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προστατεύουμε το περιβάλλον».
Η δε κ. Κοτρώνη – Μπαλοδήμου επισήμανε ότι η «κοινωνική μέριμνα και η στήριξη των συμπολιτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και με αυτήν την προσφορά τους, αποτελούν δείγματα της κοινωνικής ευαισθησίας και πρακτικής όλων μας».

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass