Εορτάστηκαν τα 21α «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ» στην Πιαλεία

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗN ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 14:15

ΤΡΙΚΑΛΑ
Με λαμπρότητα και ξεχωριστή επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος τα 21α «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ» την Κυριακή στην Πιαλεία, προς τιμήν του πρώτου πεσόντα ‘Έλληνα στρατιώτη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 Βασίλη Τσιαβαλιάρη καταγόμενος από την Πιαλεία.


Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Πύλης με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας και τους τοπικούς Συλλόγους.
Η αυλαία της εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, άρχισε με την θεία λειτουργία και στην συνέχεια την δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου συνεπικουρούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Ανδριάντα Βασίλη Τσιαβαλιάρη στην πλατεία της Πιαλείας, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσόστομος.
Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και η παρουσίαση του 1ου Πολεμικού Ανακοινωθέντος Έπους 1940 από τoν εκπρόσωπο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί πρώτα από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα ενώ χαιρετισμό έκαναν η Βουλευτής Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Π.Σ. κ. Δήμητρα Νάτσινα και ο πρώην βουλευτής κ. Χρήστος Σιμορέλης.
Ακολούθησε η ομιλία του Γεωργίου Παπαβασιλείου που αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της εποχής και τα συμβάντα και φυσικά εξήρε την γενναιότητα του ήρωα Βασίλη Τσιαβαλιάρη πρώτου πεσόντα.
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας απήγγειλαν ποιήματα σύμφωνα με το πνεύμα κ.ά.

(Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass