Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας οι Γαμβέτα και Ερμού στον Βόλο

Με χρηματοδότηση 690.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 17:30

ΒΟΛΟΣ
Σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται οι οδοί Γαμβέτα, στο τμήμα από Ιάσoνος έως 28ης Οκτωβρίου και Ερμού, στο τμήμα από Ογλ έως Φιλελλήνων, στον Βόλο.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 689.520 ευρώ, που περιλαμβάνει εκτός από τις διαμορφώσεις των δύο πολυσύχναστων οδών και την προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο τμήμα της Ερμού. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.
«Αλλάζουμε τον Βόλο. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε ένα νέο έργο για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των οδών Γαμβέτα και Ερμού, στο κέντρο της πόλης του Βόλου και τη σύνδεσή τους με το υπόλοιπο δίκτυο των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που έχει ήδη δημιουργηθεί στην περιοχή, στις οδούς Ογλ και Μαυροκορδάτου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αναβαθμίζουμε το αστικό περιβάλλον, συγχρονίζουμε την πόλη με την εποχή, ενισχύουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Όλα τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δημιουργούν θέσεις εργασίας, τονώνουν την τοπική οικονομία, προστατεύουν το περιβάλλον, βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, μας πάνε όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Το έργο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αύξησης του πρασίνου, βελτίωσης της κινητικότητας των πεζών και μείωσης των προβλημάτων από την αυξημένη κυκλοφορία των αυτοκινήτων, που οδηγούν και σε μείωση της ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης και του αστικού θορύβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass