Διευρύνεται ο δρόμος, κατασκευάζεται πεζούλα στην είσοδο της Αργαλαστής

Για ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και πεζών

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 13:00

Ένα νέο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο της Αργαλαστής, κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογράφει τη σύμβαση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.


«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε ένα νέο έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της Αργαλαστής και των επισκεπτών στο Νότιο Πήλιο. Βελτιώνουμε την εικόνα και τις συνθήκες κυκλοφορίας σε ένα προβληματικό σημείο στο κέντρο του χωριού, βελτιώνουμε την καθημερινότητα, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για πεζούς και αυτοκίνητα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Προβλέπεται η κατασκευή νέας πέτρινης πεζούλας, διαστάσεων 74,00 μ. μήκους και 1,80 μ. ύψους, η οποία θα κατασκευαστεί σε απόσταση 2,00 μ. περίπου από την υφιστάμενη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια του υπάρχοντος πεζοδρομίου και κατ’ επέκταση η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ασφαλή τρόπο διέλευσης από το συγκεκριμένο σημείο.
Επίσης διευρύνεται ο υπάρχων δρόμος, γεγονός που θα βοηθήσει στην ομαλότερη και ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων, αφού καθημερινά προκαλείται μποτιλιάρισμα εξαιτίας της ολιγόλεπτης στάσης διαφόρων οχημάτων προκειμένου να επισκεφθούν τα τοπικά καταστήματα.
Η κατασκευή της πεζούλας από λευκή πέτρα Πηλίου είναι απόλυτα συμβατή και σύμφωνη με το ύφος και την αρχιτεκτονική του Ιερού Ναού και συνολικά το έργο βελτιώνει κατά πολύ την όψη ενός απόλυτα κεντρικού σημείου στην Τοπική Κοινότητα Αργαλαστής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass