ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ:

Στο πλευρό πλημμυροπαθών Καρδίτσας

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 15:30

Περιοδεία σε χωριά του νομού Καρδίτσας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και στελέχη της Τ.Ε. Καρδίτσας. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τον Σταυρό, τον Πρόδρομο, τον Άγιο Θεόδωρο, τη Ματαράγκα και την Κυψέλη. Συναντήθηκαν με κατοίκους και προέδρους των χωριών και είδαν από κοντά πλημμυρισμένες ακόμη εκτάσεις και κατεστραμμένες υποδομές.


Ενημερωθήκαν για τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη βροχόπτωση («Διομήδης») σε υποδομές, σπίτια και καλλιέργειες, αλλά και για τις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν με την αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα («Μήδεια», «Ιανός», κ.λπ.)...
Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ για το φυτικό ζωϊκό κεφάλαιο, αλλά και για τα αποθηκευμένα προϊόντα και τον εξοπλισμό που καταστράφηκαν από τον «Ιανό» και δεν αποζημιώθηκαν ή αποζημιώθηκαν μερικώς.
Καταγράφεται η μεγάλη ανησυχία που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο και στους κατοίκους της υπαίθρου, αλλά και η αγωνία για τα καταστρεπτικά δεδομένα που με μαθηματική ακρίβεια θα προκύψουν από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη μπόρα.
Πρόκειται για δραματικές εμπειρίες που ήδη έχουν βιώσει από προηγούμενες βροχοπτώσεις λόγω της ανεπαρκούς αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και των ελλείψεων στη συντήρηση των όποιων υποδομών υπάρχουν (ρέματα, ποτάμια, αποχετεύσεις ομβρίων κ.λπ.).
Ο Γιώργος Λαμπρούλης και τα στελέχη τού κόμματος ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις θέσεις του κόμματος, τις παρεμβάσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν μέχρι τώρα για τις καταστροφές, αλλά και για τα άλλα λαϊκά προβλήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη στάση της Κυβέρνησης που κινείται ταχύτατα όταν πρόκειται για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ δεν δείχνει την ανάλογη ευαισθησία για τη λήψη μέτρων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Τόνισαν πως το επόμενο διάστημα οι εκλεγμένοι του Κόμματος στα όργανα που συμμετέχουν (Δήμοι, Περιφέρεια, Βουλή) με ερωτήσεις, επερωτήσεις κ.λπ. θα θέσουν τα προβλήματα και θα απαιτήσουν λύσεις από την Κυβέρνηση, τους Δήμους και την Περιφέρεια. Τέλος, τα στελέχη του ΚΚΕ επισήμαναν πως οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι κ.λπ., θα βελτιώσουν τη ζωή τους με μέτρα ανακούφισης μόνο αν παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους μαζικούς φορείς τους, στοχεύοντας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις. Εγγύηση για την αποτελεσματικότητα αυτού του αγώνα τους είναι η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass