ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

Τίμησε τη μνήμη του αγωνιστή Χρήστου Σάλτα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2022 18:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Τη μνήμη του αγρότη - αγωνιστή Χρήστου Σάλτα -πρώτο θύμα των γεγονότων της Θεσσαλικής εξέγερσης των Κολίγων του 1910- τίμησε ο Δήμος Σοφάδων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3/4 στον χώρο της πλατείας Ανωγείου, όπου δεσπόζει η προτομή του αγωνιστή.


Αρχικά εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και ακολούθησαν χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφάδων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανωγείου Νικόλαος Μάγγος, ο πρόεδρος της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας κ. Μ. Στεργιόπουλος, εκπρόσωπος της βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα και κάτοικοι της κοινότητας. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Υπουργό κ. Τσιάρα, τον βουλευτή κ. Κωτσό, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναγνωστόπουλο, τον Διοικητή του Α.Τ Σοφάδων και εκ μέρους της οικογένειας του Χρήστου Σάλτα.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας σημείωσε:
«Μορφή του αγώνα στην περίοδο που η Ελλάδα προσπαθούσε να απαλλαγεί από όλα αυτά που η τουρκοκρατία είχε φέρει στην ελληνική κοινωνία ήταν ο Χρήστος Σάλτας. Τιμούμε τη μνήμη του αναδεικνύοντας ουσιαστικά τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από τον τόπο μας προκειμένου να ζούμε σε μια χώρα με ελευθερία και δημοκρατία, με ίσες ευκαιρίες και πραγματικές δυνατότητες για όλους. Το γεγονός ότι κάθε χρόνο στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη -και πολύ περισσότερο με μεγάλο σεβασμό- στη μνήμη ενός ανθρώπου που ξεκινά από ένα ταπεινό χωριό της Καρδίτσας και καταφέρνει να δείξει με τον αγώνα του ότι η κοινωνία πρέπει να είναι διαφορετική, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τουλάχιστον έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα να τιμούμε τους ανθρώπους που πρέπει και να δίνουμε την αξία που πρέπει σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. Στη μνήμη, στην καρδιά, στη σκέψη και στην ιστορία ο Χρήστος Σάλτας ήταν και θα παραμείνει αθάνατος».
Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης οι γυναίκες του χωριού διένειμαν στους παρευρισκόμενους σπιτικές πίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass