Αρχισαν ασφαλτοστρώσεις από το κέντρο της Καρδίτσας

Το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών

Δημοσίευση: 11 Απρ 2022 17:29

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γνωρίσει ο Δήμος Καρδίτσας εδώ και δεκαετίες άρχισε ήδη να υλοποιείται. Η αρχή έγινε από την οδό Υψηλάντου, η οποία θα παραμείνει κλειστή, ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Στον χώρο των εργασιών βρέθηκε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Π. Σβερώνη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την εξέλιξη του έργου. Αμέσως μετά δήλωσε: «Αρχίζει ουσιαστικά σήμερα να εξελίσσεται ένα πολύ μεγάλο έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που αφορά ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδών, από τα προβλήματα που δημιούργησε ο «Ιανός» στον Δήμο μας. Είναι ίσως το πιο μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων που έγινε με μια εργολαβία εδώ και δεκαετίες. Επίσης, θέλω να θυμίσω ότι για ασφαλτοστρώσεις έχουμε μια ακόμα πολύ μεγάλη εργολαβία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ που τιτλοφορείται «αγροτική οδοποιία» και εξελίσσεται σε 15 χωριά της Καρδίτσας. Τα έργα ασφαλτόστρωσης θα συνδυαστούν και με ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής πεζοδρομίων ύψους 3,7 εκατ. ευρώ. Έτσι μιλάμε για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου. Θέλω να υπογραμμίσω ότι το έργο που σήμερα ξεκινά έχει καθυστερήσει κατά 7 με 8 μήνες, εξαιτίας αναίτιων προσφυγών που κατέθεσαν στελέχη της αντιπολίτευσης. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι προσφυγές, που είχαν ως μόνο στόχο να καθυστερήσουν την εξέλιξη των ασφαλστοστρώσεων, σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί. Έτσι θα είχαμε προλάβει την ενεργειακή κρίση, η οποία δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην πρόοδο των δημόσιων έργων, καθώς οι τιμές των υλικών έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Όπως και να έχει παρά τα εμπόδια που συναντούμε, εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε την Καρδίτσα που αξίζει να ζεις» κατέληξε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Καρδίτσας.
Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για τις ασφαλτοστρώσεις αφορά, μεταξύ άλλων, τους παρακάτω δρόμους: Καραϊσκάκη (1.200 μ.), Υψηλάντου (950 μ.), Σαμαροπούλου (550 μ.), Χ. Φλωράκη και Κουμουνδούρου (1.250 μ.), Α. Παπανδρέου (600 μ.), Λ. Δημοκρατίας (500 μ.μ.), Καποδιστρίου (1.150 μ.), Μπλατσούκα (400 μ.), Δ. Λάππα (400 μ.), Θεσσαλιώτιδος (400 μ.), Βασιαρδάνη (300 μ.), Ιχνών (300 μ.), Μήλου (100 μ.), Ιεζεκιήλ (700 μ.), Μ. Αλεξάνδρου (700 μ.), στο έργο περιλαμβάνονται και άλλοι δρόμοι που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Επίσης, ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό» και προκλήθηκαν προβλήματα στους δρόμους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass