Νέος ασφαλής αυτοκινητόδρομος και δύο γέφυρες στον Πηνειό

Από την Περιφέρεια για σύνδεση Τρικάλων – Πύλης

Δημοσίευση: 12 Απρ 2022 17:06

Ξεκινά η κατασκευή του οδικού τμήματος από την Περιφερειακή Τρικάλων έως τη Γέφυρα Καραβόπορου που ολοκληρώνει τον άξονα Τρικάλων - Πύλης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού ένταξης 23.052.500 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός μεγάλου έργου που οδηγεί στην ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης των Τρικάλων με την Πύλη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα μεγάλο, ανθρώπινο έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής, ένας δρόμος μοχλός ανάπτυξης για τη γρήγορη διακίνηση των εμπορευμάτων, την ενίσχυση του τουρισμού, την τοπική οικονομία. Το έργο περιλαμβάνει δύο γέφυρες στον Πηνειό ποταμό συνολικού μήκους 254 μέτρων. Ολοκληρώνουμε λειτουργικά τα ήδη κατασκευασμένα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα:
α) το τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά, προϋπολογισμού 25.827.000 ευρώ,
β) το τμήμα από Παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο, προϋπολογισμού 18.000.000,00 ευρώ. Συνολικά στην Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κατασκευάσει νέα εθνική οδό συνολικού μήκους 14 χλμ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 67.000.000 ευρώ. Είναι ένα έργο το οποίο ταλαιπωρήθηκε πολύ στις διαδικασίες των ενστάσεων. Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών. Γι’ αυτό χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την ταχύτητα στη διαδικασία δημοπράτησης των έργων. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά γιατί τα δημόσια έργα είναι δύσκολο σήμερα να κατασκευαστούν λόγω της ανατίμησης των υλικών. Οι τιμές των πρώτων υλών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και το Υπουργείο χρειάζεται να λάβει μέτρα για μην σταματήσουν τα έργα. Ευχαριστώ τις τεχνικές μας υπηρεσίες που ωρίμασαν το έργο και φτάσαμε σήμερα να υπογράφουμε τη σύμβαση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το συνολικό μήκος της νέας οδικής αρτηρίας, από τον ισόπεδο κόμβο με την Περιφερειακή οδό Τρικάλων έως και τον ισόπεδο κόμβο προς Δροσερό είναι 1,3 χιλιόμετρα και το μήκος του παράπλευρου οδικού δικτύου, διπλής κατεύθυνσης, είναι 2,35 χιλιόμετρα (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass