Ενοικιάστηκαν αναψυκτήρια στον ν. Καρδίτσας

Σε Μητρόπολη, Αγιοπηγή, Ρούσσο και στον ξενώνα Αμάραντου * Δημοπράτηση και για Καστανιά με μειωμένο ενοίκο 6+6 χρόνια

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2022 15:00

Εκτίθεται, από τον Δήμο Καρδίτσας, σε φανερή, πλειοδοτική και προφορική επαναληπτική δημοπρασία η εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου με την επωνυμία «Δημοτικός Ξενώνας Καστανιάς».
Πρόκειται για τριώροφο κτίσμα, συνολικού εμβαδού 929,44 τ.μ., με περιβάλλοντα χώρο έκτασης 4,80 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην κοινότητα Καστανιάς της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου, με τα παραρτήματα, τα παρακολουθήματα και τον εξοπλισμό του.


Η εκμίσθωση ορίζεται στη διακήρυξη για διάστημα 6 ετών, με δυνατότητα 6ετους παράτασης.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας στον 3ο όροφο, σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ώρα από 10:00 π.μ. έως 10:30 π.μ., ενώπιον της Επιτροπής Διεξαγωγής Δημοπρασιών του Δήμου Καρδίτσας. Το κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς καθορίζεται στα 1.100 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα.
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει ως εγγύηση συμμετοχής ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρ/κών& Δανείων, υπέρ του Δήμου Καρδίτσας, ποσού ίσου με το 20% της αξίας του κατώτατου ετησίου μισθώματος, 2.640,00 ευρώ, να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή και να διαθέτουν αμφότεροι δημοτική ενημερότητα. Επιπλέον, για να συμμετάσχει κάποιος στη δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 9 της 300/2022, απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής .
Αναλυτικά όλοι οι όροι της εκμίσθωσης περιλαμβάνονται στην 300/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας, «Περί καθορισμού όρων εκμίσθωσης» του εν λόγω ακινήτου και στη σχετική διακήρυξη του Δημάρχου.
Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός Ξενώνας Καστανιάς διαθέτει 12 δωμάτια, χώρους υποδοχής, σαλόνι, εστιατόριο, αίθουσα πρωινού, παρασκευαστήριο, γραφείο διεύθυνσης, λεβητοστάσιο, κουζίνα, άλλους βοηθητικούς χώρους και πάρκιγκ στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο Ξενώνας Καστανιάς παραμένει κλειστός από το 2020. Τη χρονική περίοδο που μεσολάβησε μέχρι την τωρινή δημοπρασία, βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασία συμψηφισμού των οφειλών του παλιού εκμισθωτή με το κόστος του εξοπλισμού που είχε αγοράσει ο ίδιος για τον Ξενώνα. Ακολούθησε ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών και υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής του εν λόγω Ξενώνα ξανά από τον Δήμο.
Τον Ιούνιο του 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας «άναψε πράσινο» για την εκ νέου εκμίσθωση του Ξενώνα Καστανιάς, ωστόσο πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή δημοπρασία χωρίς το προηγούμενο διάστημα να εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος. Γι’ αυτό εξάλλου αποφασίστηκε και η μείωση του μηνιαίου μισθίου, (από τα 1500 ευρώ στα 1100 ευρώ), που καταγράφεται στην παραπάνω πρόσκληση.
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ
Αναφορικά με την τύχη άλλων παρεμφερών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Καρδίτσας όπως είναι ο Ξενώνας και το Αναψυκτήριο Μητρόπολης, ο Ξενώνας Αμαράντου, καθώς επίσης τα Αναψυκτήρια Ρούσσου και Αγιοπηγής, οι προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου Καρδίτσας για την αξιοποίησή τους είχε θετικά αποτελέσματα εκτός από ένα...
Συγκεκριμένα, ο Ξενώνας Μητρόπολης εξακολουθεί να παραμένει μείζον ζήτημα λόγω των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί και οι οποίες για να αποκατασταθούν απαιτείται ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής κανένας ενδιαφερόμενος.
Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Καρδίτσας αναζητεί εναγωνίως κάποια λύση, αλλά υπάρχουν πολύ παράμετροι (γραφειοκρατικοί, νομοτεχνικοί, οικονομικοί και διαδικαστικοί) που πρέπει να ξεπεραστούν και να φανεί «φως στο τούνελ». Ο χρόνος θα δείξει.
Σε ότι έχει σχέση με τα Αναψυκτήρια Μητρόπολης, Ρούσσου και Αγιοπηγής, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πολύ πιο θετική, καθώς βγήκαν σε δημοπρασία και υπάρχουν ήδη ανάδοχοι που θα τα λειτουργήσουν.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ξενώνα Αμαράντου αφού η εκμίσθωση ανανεώθηκε στους ήδη υπάρχοντες εκμισθωτές.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass