Μετακομίζει το Δημαρχείο Καρδίτσας

Το φθινόπωρο στο πρώην 1ο Λύκειο της πόλης * Στο υπάρχον κτίριο θα λειτουργεί μόνο η Τεχνική Υπηρεσία που σήμερα φιλοξενείται σε μισθωμένο οίκημα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2022 15:29

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην 1ου Λυκείου Καρδίτσας και μετατροπής του στο νέο Δημαρχείο της πόλης.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Καρδίτσας, έγινε η διοικητική παραλαβή προς χρήση του νέου Δημαρχείου και μέσα στο φθινόπωρο θα αρχίσει η μετακόμιση των υπαλλήλων και Γραφείων από το παλιό κτίριο.
Να σημειωθεί ότι το παλιό Δημαρχείο έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά και εκπονήθηκε ήδη μελέτη για την ανακαίνισή του, καθώς υπάρχουν αρκετές φθορές στο εσωτερικό και στη στέγη του. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να στεγαστεί εκεί η Τεχνική Υπηρεσία η οποία σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο στην οδό Σαρανταπόρου της Καρδίτσας. Το αν θα γίνει τελικά η ανακαίνιση και η μεταστέγαση και πότε, θα εξαρτηθεί από την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης.
Το νέο Δημαρχείο είναι ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1.984.000 ευρώ που έλαβε έκπτωση από τον ανάδοχο της τάξης του 50%.
Ο θεμέλιος λίθος για το πρωτοποριακό για την εποχή του Διδακτήριο (1ο Λύκειο), με 12 αίθουσες διδασκαλίας, ευρύχωρους διαδρόμους, γραφεία καθηγητών και γυμνασιάρχη, εργαστήρια φυσικής και χημείας και μεγάλο αμφιθέατρο, τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 1959 και τα έργα ολοκληρώθηκαν το 1962.
Το κυρίως κτίριο αποτελείται από δύο υπέργειους ορόφους, Ισόγειο και Α Όροφο, χωρίς υπόγειο. Οι μεταγενέστερες προσθήκες κατ’ επέκταση, όπως αμφιθέατρο, ημιυπαίθριος χώρος δυτικής εισόδου, WC, αποθήκες και λεβητοστάσιο είναι ανεξάρτητες από τον φέροντα οργανισμό του αρχικού κυρίως κτιρίου.
Είναι κτισμένο σε οικόπεδο επιφανείας 7.805,33 τ.μ. και ο Δήμος Καρδίτσας είναι κύριος του εν λόγω ακινήτου. H μεταβίβαση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Α’ Λυκείου Καρδίτσας στον Δήμο Καρδίτσας έγινε με την υπ. αριθμ. 4467/9-12-1994 Διαπιστωτική πράξη του Νομάρχη Καρδίτσας.
Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου ένα έργο ξεχωριστό με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ το οποίο πρόσφατα επαναδημοπρατήθηκε.
Λόγω αυτής της εκκρεμότητας έχει ληφθεί απόφαση από τον Δήμο Καρδίτσας να λειτουργήσουν τα κτίρια του νέου Δημαρχείου ανεξάρτητα της πορείας αναμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του με δημιουργία επαρκών προσβάσεων για τους πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass