Τοποθετείται το σώμα της νέας πεζογέφυρας στον Πάμισο

Αναμένεται ασφαλτόστρωση του νέου περιφερειακού στο Μουζάκι

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 15:00

Έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, από την ανάδοχο ΤΕΡΝΑ Α.Ε., οι εργασίες: α) για την ολοκλήρωση του τμήματος του περιφερειακού δρόμου Μουζακίου που είχε καταρρεύσει κατά τον κυκλώνα «Ιανό», β) για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης με διευθετήσεις στην κοίτη και στις όχθες του ποταμού Παμίσου, γ) για την κατασκευή της νέας πεζογέφυρας, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχείο, δ) για τη διαμόρφωση ενός νέου άνετου πάρκινγκ δίπλα από το υφιστάμενο τμήμα της περιφερειακής οδού.


Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το νέο κομμάτι του περιφερειακού, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασφαλτόστρωσης, δεδομένου ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες υποδομές και στρώθηκε με το τελικό λεπτό χαλίκι.
Ζητούμενο είναι πότε θα γίνει η σφαλτόστρωση, καθώς αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη η μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών από μεγάλες νταλίκες βαρέου τύπου με κατεύθυνση την Αργιθέα, οι οποίες διέρχονται από τον νέο περιφερειακό και γι’ αυτό αναζητείται μεταξύ των εμπλεκομένων ο κατάλληλος χρόνος. Ενώ θα πρέπει να τελειώσουν και τα ρείθρα κατά μήκος της νέας οδού στο σημείο όπου συνδέεται με την υφιστάμενη.
Παράλληλα, μηχανήματα δουλεύουν καθημερινά με εντατικούς ρυθμούς στον Πάμισο, όπου διαμορφώθηκαν, στις δύο πλευρές, τεράστιοι αναβαθμοί με χοντρές πέτρες και έγιναν στην κοίτη κρίσιμες παρεμβάσεις για τη ροή του νερού.
Επίσης, κατασκευάστηκαν οι κολόνες της νέας πεζογέφυρας με τις δύο βάσεις στις πλευρές του Μουζακίου και του οικισμού «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ χθες με μεγάλο γερανό τοποθετήθηκε τμήμα του σώματός της.
Τέλος, στο στάδιο της ολοκλήρωσης εισήλθε πλέον και το μεγάλο πάρκινγκ απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου, στη δυτική όχθη του ποταμού, κατά μήκος του υφιστάμενου περιφερειακού, το οποίο θα έχει δύο εισόδους με δεκάδες θέσεις στάθμευσης.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, και το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου, αναμένεται να ασφαλτοστρωθούν τόσο ο νέος περιφερειακός όσο και το πάρκινγκ που σύντομα θα έχει περατωθεί.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass