ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ

Διεθνής αναγνώριση καθηγητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:47

 

Στο διεθνές συνέδριο «EuroMed», στη Νορβηγία, βραβεύθηκαν καθηγητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ελαβαν μέρος από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ο καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, η καθηγήτρια Εφαρμογών κ. Γλυκερία Καραγκούνη, καθώς και ο Δρ. Μάριος Τρίγκας, λέκτορας του Α.Π.Θ. και πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος, που παρουσίασαν τις παρακάτω εργασίες τους:

1."Building the Green – Smart Way: Exploring Conditions for Green and Smart Furniture manufacturing for people in the Third Age»των: Παπαδόπουλου Ι.,Τρίγκα Μ., Καραγκούνη Γλ., Παπαδοπούλου Αικ., Μωραίτη Β., Τριπολιτσιώτη Αικ. Και Πλατογιάννη Ε.

2."Consumers’ Research for an Innovative Business Networking Model in Greek Wood & Furniture Sectors»των: Τρίγκα Μ., Παπαδόπουλου Ι., Καραγεώργου Α., Ράπτη Ελλης και Σιδερά Αδ.

3."Knowledge-Intensive Entrepreneurship and Low-Tech Sectors: Questioning the Successful Creation of Low-tech but Knowledge-Intensive Ventures",των κ.κ. Καραγκούνη Γλ. και Καλογήρου Ι.

Τα μέλη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένου Μάρκετινγκ Διοίκησης και Οικονομίας που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο με την προφορική παρουσίαση τριών πρωτοτύπων ερευνητικών εργασιών στη διεθνή επιστημονική κοινότητα σε θέματα marketing, συμπεριφοράς καταναλωτών, καινοτομίας και διαχείρισης αυτής, έτυχαν θετικότατης αποδοχής. Επίσης συνέβαλαν ενεργά στις διαδικασίες του συνεδρίου μέσα από τον συντονισμό – προεδρεία θεματικών παρουσιάσεων (trackchairs) σε επιστημονικές εργασίες του.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα δικτύωσης (networking) με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα και αποφασίστηκε από κοινού η ανάπτυξη και λειτουργία στοχευμένων επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων.

Αποτέλεσμα της δικτύωσης ήταν η υποβολή ερευνητικής πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020, ενώ έχουν δρομολογηθεί και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων ERASMUS+, MED κ.α.

Kατά το συνέδριο απονεμήθηκε το βραβείο «Highly Commended Track Chairs Award» στους κ.κ.: Μάριο Τρίγκα, Γλυκερία Καραγκούνη και Ιωάννη Παπαδόπουλο, για τη συμβολή τους στον συντονισμό, την κρίση των εργασιών, στην προσέλκυση και καθοδήγηση πολλών ερευνητών και εργασιών κ.α., της θεματικής ενότητας «Innovation&Entrepreneurship», της οποίας αποτελούν το προεδρείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω θεματική ενότητα διακρίθηκε ανάμεσα στις 76 που είχαν συσταθεί στο 7ο Συνέδριο.

Το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Euro Med Academy of Business», έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια του είδους του στην Ευρώπη και προσελκύει σημαντικούς επιστήμονες κι ερευνητές από κορυφαία Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο, προάγοντας την επιστημονική αριστεία.

Το 2014 συμμετείχαν με εργασίες τους περίπου 230 σύνεδροι από 65 χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass