Ξεκινούν Ιούνιο οι απευθείας πτήσεις Ν. Αγχιάλου - Πράγας

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΑ GREEK TRAVEL AWARDS ΤΟΥ ΕΟΤ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2022 9:00 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Νοε 2022 9:52
Από την Παγκόσμια Εκθεση Τουρισμού WTM 2022 στο Λονδίνο  όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας Από την Παγκόσμια Εκθεση Τουρισμού WTM 2022 στο Λονδίνο όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην Παγκόσμια Εκθεση Τουρισμού World Travel Market WTM 2022, που πραγματοποιείται από 7 έως 9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, συμμετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προβάλλοντας την ποικιλία των τουριστικών της προορισμών και προϊόντων στη βρετανική και παγκόσμια τουριστική αγορά. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις που κατά παράδοση σηματοδοτεί την αρχή των διεθνών συναντήσεων των ανθρώπων του τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων, συζητήσεις για την εξέλιξη και αναδιαμόρφωση του κλάδου προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας καταναλωτικής αγοράς και σύναψη συμφωνιών για τις επόμενες χρονιές.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Γιάννη Μπουτίνα, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών απ’ όλο τον κόσμο, την πολύ μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και το αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Στη φετινή WTM εντάσσεται και η πρώτη εμφάνιση του νέου περιπτέρου του ΕΟΤ, που θα αποτελεί τη βάση για τις εκδηλώσεις του ΕΟΤ και στις μελλοντικές τουριστικές εκθέσεις. Το νέο περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο προβάλλονται πολλοί τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας, αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας σε μια λιτής αισθητικής κατασκευή με αναφορές στην ελληνική φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι στοχευμένες B2B συναντήσεις της Περιφέρειας με επαγγελματίες του τουρισμού.
Στα καλά νέα της έκθεσης η ανακοίνωση για την αεροπορική σύνδεση της Πράγας με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με την πρώτη απευθείας πτήση να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.
Στην εκδήλωση των πρώτων Greek Travel Awards που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας στο πλαίσιο της WTM 2022, η Αλόννησος βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην Κατηγορία «Καλύτερος Καταδυτικός Προορισμός», για το πρώτο στη χώρα υποθαλάσσιο επισκέψιμο Μουσείο, το ναυάγιο της Περιστέρας, το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, το οποίο μπορεί να επισκεφτεί άνθρωπος. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν Αγγλοι δημοσιογράφοι, που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα.
Φιναλίστ σε άλλες τρεις από τις δέκα συνολικά κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν ο Βόλος (καλύτερος city break προορισμός), η Σκιάθος (καλύτερος sailing προορισμός) και τα Μετέωρα (καλύτερος outdoors προορισμός).
Το βραβείο απένειμε στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα και στον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας Ελένη Σκαρβέλη. Το «παρών» στην έκθεση έδωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, επιχειρηματίες του κλάδου, υπηρεσιακά στελέχη από το Τμήμα Τουρισμού Μαγνησίας, στελέχη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass