Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφυγε από τη ζωή 58 ετών ο οικονομολόγος Γ. Χρηστάκης

Υπήρξε πρόεδρος του Οικ. Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και στέλεχος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2022 11:00

Θλίψη στον οικονομικό και πολιτικό χώρο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας, Γιώργου Χρηστάκη. Ο Χρηστάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ανήμερα Χριστουγέννων, στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, ενώ χθες το πρωί έγινε η κηδεία του.


Οικονομολόγος στο επάγγελμα, διατηρούσε λογιστικό γραφείο στον Βόλο και είχε μεγάλη επαγγελματική, κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για τη νέα Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία είχε εκλεγεί στις πρώτες θέσεις και κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου-ταμία. Στην προεδρία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας ήταν για κάποιους μήνες το 2019, από την οποία παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες για υπονόμευσή του. Ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη και έναν γιο.
Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε η διοίκηση και το προσωπικό του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δηλώνοντας «συγκλονισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού φίλου και συνάδελφου, διακεκριμένο για την επαγγελματική του κατάρτιση και το εξαίρετο ήθος του και εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Ο εκλιπών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, υπήρξε δραστήριο μέλος του ΟΕΕ, συμμετέχοντας ως εκλεγμένο μέλος στα όργανα διοίκησής του (μέλος, αντιπρόεδρος, αλλά και πρόεδρος της Τ.Δ. του 7ου Π.Τ., καθώς και μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (Σ.τ.Α.) του ΟΕΕ), συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικού».