Ξεναγήθηκαν στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 15:40

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Επιστημών του Αθλητισμού βρέθηκαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Αγιάς.

Η επίσκεψή τους έγινε στο πλαίσιο των «Ανοιχτών θυρών», ένα πενθήμερο (6-10 Μαρτίου 2023) επισκέψεων μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με σκοπό την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα Τμήματά του.  Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν, στο κεντρικό αμφιθέατρο της σχολής, εισαγωγική διάλεξη από διδάσκοντα του τμήματος (μέλος ΔΕΠ), που είχε ως περιεχόμενο την παρουσίαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικά του ΤΕΦΑΑ (διδασκαλία, έρευνα, επαγγελματικές προοπτικές, διεθνείς εμπειρίες ERASMUS, μεθοδολογία διδασκαλίας στον ακαδημαϊκό χώρο σε αντιδιαστολή με τον σχολικό χώρο).
Στη συνέχεια, αφού έγινε διαχωρισμός των μαθητών σε 4 ομάδες, ξεναγήθηκαν διαδοχικά, με τη συνοδεία διδάσκοντα του ΤΕΦΑΑ, στα ακόλουθα εργαστήρια:
1) Εμβιομηχανικής,
2) Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής,
3) Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας,
4) Εφαρμοσμένων Επιστημών Ελεύθερου Χρόνου/Αναψυχής.
Η ξενάγηση περιελάμβανε παρουσίαση τεχνολογικών στοιχείων, εφαρμογών, μεθόδων και οργάνων αξιολόγησης των εργαστηρίων, επίδειξη τεχνικών και διαδικασιών με τη συμμετοχή των μαθητών, συμμετοχή μαθητών σε ασκήσεις για εξάσκηση ψυχολογικών δεξιοτήτων, παρουσίαση μοντέλων αναψυχής και διαχείρισης ελεύθερου χρόνου.
Η εν λόγω επίσκεψη αποτέλεσε μέρος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων της Γ΄ Γυμνασίου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Μπεϊνά Ευαγγελία, από την οποία υλοποιείται το συγκεκριμένο εργαστήριο κατά τη φετινή σχολική χρονιά, Ζαϊρέ – Καρανάσιου Αικατερίνη, Δημάκη Βιργινία και Παπακώστα Μαρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass