ΦΩΝΑΞΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

«Όχι στο νέο σύστημα υποδούλωσης»!

Δημοσίευση: 04 Νοε 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:55

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του Ανταποκριτή μας Φ.Καραγιάννη)

 

Όχι μαθήματα, αλλά καταλήψεις και πορείες διαμαρτυρίας περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα σχολείων του Νομού Καρδίτσας, αλλά και την υπόλοιπης χώρας!

Χθες το πρωί εκατοντάδες μαθητές, από Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, πραγματοποίησαν δυναμικές πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφετηρία την κεντρική πλατεία, όπου οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πανό και πλακάτ. 

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των μαθητών βρίσκεται η κάθετη αντίθεσή τους στο νέο σύστημα που εισάγεται στο Λύκειο και έχει ως προμετωπίδα την «τράπεζα θεμάτων»… Το εν λόγω σύστημα κατά τους επικριτές του οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αντιμετωπίζοντας ρατσιστικά τους οικονομικά και μαθησιακά αδύνατους μαθητές!

Χθες Δευτέρα 3/11/2014 στο Νομό Καρδίτσας τελούσαν υπό κατάληψη τα σχολεία 2ο, 5ο, 6ο Γυμνάσια Καρδίτσας, το Γυμνάσιο Παλαμά, το 1ο και 2ο Λύκειο Καρδίτσας και το Λύκειο Παλαμά.

Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του 1ου και 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας, του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου, του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων. Επίσης απείχαν από τα μαθήματά τους τις τελευταίες ώρες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία και στις πορείες στους δρόμους της Καρδίτσας, οι μαθητές φώναζαν συνεχώς συνθήματα όπως «όχι στο νέο σύστημα της υποταγής και της υποδούλωσης» και «δώστε μας παιδεία και όχι ανεργία»!

Κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας για τις εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass