Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε-65 (ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ) ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Τι ζητά η Θεσσαλία από το «πακέτο Γιούνκερ»

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:13

 

 

Του Γιώργου Μακρή

 

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 και συγκεκριμένα του τμήματος Τρίκαλα – Εγνατία είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στη Θεσσαλία το οποίο η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε για ένταξη στο πρόσφατα εξαγγελθέν αναπτυξιακό σχέδιο της ΕΕ ύψους 315 δισ. ευρώ, γνωστό και ως «πακέτο Γιούνκερ» καθώς το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την περασμένη εβδομάδα η ειδική ομάδα της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τα επενδυτικά σχέδια δημοσίευσε έκθεση από την οποία προκύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις στην Ευρώπη. Στην έκθεση περιλαμβάνονται περίπου 2.000 σχέδια σε όλη την Ευρώπη για πιθανές επενδύσεις αξίας 1,3 τρισ. ευρώ, από τα οποία σχέδια αξίας μεγαλύτερης των 500 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα επόμενα τρία χρόνια. Πολλά από τα σχέδια αυτά δεν υλοποιούνται σήμερα λόγω οικονομικών, κανονιστικών ή άλλων εμποδίων.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και 174 επενδυτικά σχέδια, τα οποία πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν τομείς όπως η ενέργεια (ιδίως οι ανανεώσιμες πηγές), το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η έρευνα και καινοτομία, οι σύγχρονες τεχνολογίες, ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής δημόσιων υπηρεσιών όπως η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική, οι υποδομές.

Τη δική της πρόταση παρουσίασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, όπως κατέστη σαφές, τόσο τα σχέδια των κρατών όσο και της Επιτροπής «αποτελούν το σημείο εκκίνησης. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν κι άλλες βιώσιμες επενδύσεις ανά πάσα στιγμή. Κάθε σχέδιο που προτείνει η ειδική ομάδα θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά προτού να θεωρηθεί επιλέξιμο για χρηματοδότηση. Δεν υπάρχουν αυτόματες δεσμεύσεις για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή την ΕΤΕπ σχεδίων που υποδεικνύει η ειδική ομάδα. Στα σχέδια αυτά δεν θα δοθεί εξάλλου καμία προτιμησιακή πρόσβαση σε εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους».

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Όσον αφορά τη Θεσσαλία στον κατάλογο των 174 έργων και επενδυτικών σχεδίων της ελληνικής πρότασης αναφέρονται τρία: η ολοκλήρωση του Ε-65, νέο κτίριο στις φυλακές Κασσαβέτειας (Μαγνησία) και επέκταση του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας. Φυσικά, η Θεσσαλία πρόκειται να ωφεληθεί και απ’ άλλα επενδυτικά σχέδια που αφορούν το σύνολο της χώρας όπως είναι για παράδειγμα η προμήθεια νέων οχημάτων και εξοπλισμού από ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική, ο εκσυγχρονισμός 400 σχολείων, η εγκατάσταση πράσινου δώματος και φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτίρια.

Από τα τρία έργα στα οποία υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά, το σημαντικότερο είναι προφανώς η κατασκευή του τμήματος Τρίκαλα – Εγνατία μήκους 63 χλμ. για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Ε-65. Το υπουργείο Υποδομών αναφέρει στην έκθεσή του για το έργο ότι «είναι υπό αναθεώρηση και τροποποίηση οι πρωταρχικές τεχνικές μελέτες» και αναγνωρίζει ότι το έργο δεν προχωρά «λόγω αφ’ ενός της έλλειψης χρηματοδότησης από την ΕΕ για έργα υποδομών στο οδικό δίκτυο κι αφ’ ετέρου ότι δεν υπάρχει περιθώριο να αυξηθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». Ως εκ τούτου το έργο προτείνεται να ενταχθεί στο «πακέτο Γιούνκερ» ώστε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια για την ολοκλήρωσή του. Το υπουργείο Υποδομών θέτει στόχο να ξεκινήσει η κατασκευή το 2017 και να ολοκληρωθεί το 2022.

Για τις φυλακές Κασσαβέτειας το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι το κόστος κατασκευής νέας πτέρυγας ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και ότι έχουν ολοκληρωθεί η γεωτεχνική μελέτη, η πρωταρχική αρχιτεκτονική μελέτη, ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι στο τελικό της στάδιο.

Όσον αφορά το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας το κόστος πλήρους ανακαίνισης και κατασκευής νέου κτιρίου ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ, ενώ οι μελέτες είναι έτοιμες.

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ

ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ

Για ένταξη στο «πακέτο Γιούνκερ» προωθείται και το πρόγραμμα περισυλλογής διαχείρισης και απόρριψης νεκρών ζώων, το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά στη Θεσσαλία και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη για 12 μήνες.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει σχετικά: «Στόχος της προτεινόμενης δράσης είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας (management) ζωικού κεφαλαίου και ιδίως νεκρών ζώων, στα οποία παρατηρείται ταχεία αύξηση τον τελευταίο καιρό λόγω του καταρροϊκού πυρετού.

Η έλλειψη σε υποδομές (εγκαταστάσεις αποτέφρωσης) όπως επίσης και στον εξοπλισμό για την περισυλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και αποτέφρωση των νεκρών ζώων καθιστούν επείγουσα την επένδυση στο συγκεκριμένο τμήμα. Η χώρα μας είναι ήδη σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ανεπαρκή διαχείριση των ζωικών υπο-προϊόντων, που αποτελεί υποχρέωση βάσει των Κανονισμών της ΕΕ.

Υπάρχει μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το αν είναι εφικτό το σχέδιο. Δύο πιλοτικά προγράμματα σε Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη υλοποιούνται.

Τμήμα του σχεδίου πιθανόν δεν είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση από τα ταμεία της ΕΕ. Υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων πόρων από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας».

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Στις επενδυτικές προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για εξεύρεση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του «πακέτου Γιούνκερ» περιλαμβάνεται και μια σειρά φραγμάτων και αρδευτικών δικτύων σε αρκετές περιοχές της χώρας (όχι στη Θεσσαλία), κίνηση που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα: πλέον θα αναζητούνται και ιδιωτικά κεφάλαια για την κατασκευή αρδευτικών έργων.

 

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ «ΑΓΟΡΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΕ

Θα επιλεγούν τα οικονομικά βιώσιμα έργα

 

«Τα κράτη μέλη υπέβαλαν μεγάλο αριθμό προτάσεων οι οποίες μπορεί να χρησιμεύσουν ως βάση για να δημιουργηθεί μια δεξαμενή σχεδίων και για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα διοχετευτούν σε σχέδια που ανταποκρίνονται καλύτερα στη ζήτηση. Πρέπει τώρα να αξιολογήσουμε τα σχέδια και να επιλέξουμε εκείνα που είναι οικονομικά βιώσιμα και μπορούν καλύτερα να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας», δήλωσε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ.

Η ειδική ομάδα συνέστησε τα εξής:

- Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην άρση σημαντικών κανονιστικών και μη κανονιστικών εμποδίων σε όλους τους σημαντικούς τομείς υποδομών, όπως: ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ψηφιακά μέσα και μεταφορές, καθώς και στην άρση εμποδίων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και στη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη βελτίωση της νομοθεσίας και την εμβάθυνση των κατακερματισμένων κεφαλαιαγορών. Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη οφείλουν να συνεχίσουν την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προάγουν ένα προβλέψιμο και ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα.

-Ανάπτυξη εθνικών μακροπρόθεσμων επενδυτικών προγραμμάτων

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αναλάβουν πολιτική δέσμευση για την ανάπτυξη στρατηγικών μακροπρόθεσμων επενδυτικών προγραμμάτων, και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για οικονομικώς βιώσιμα σχέδια. Τα προγράμματα αυτά, σε συνδυασμό με τη δεξαμενή σχεδίων, θα μπορούσαν να δημοσιεύονται σε ειδικούς ιστότοπους.

-Παροχή τεχνικής βοήθειας για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη σοβαρών επενδυτικών σχεδίων

Η έκθεση συνιστά στην ΕΕ να ιδρύσει ένα συμβουλευτικό κέντρο μιας στάσης που θα παρέχει συνεχώς συμβουλές και εμπειρογνωσία σε αναδόχους έργων, επενδυτές και δημόσιες διαχειριστικές αρχές. Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να παρέχει συμβουλές σχετικά με τη διαμόρφωση των σχεδίων ώστε να διευκολύνονται οι ανάδοχοι έργων στην προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων σε σχέδια με ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία.

-Διενέργεια εκτιμήσεων της σχέσης κόστους-οφέλους

Για τα βιώσιμα σχέδια, τα κράτη μέλη θα πρέπει να διενεργούν εκτιμήσεις της σχέσης κόστους/οφέλους προκειμένου να εντοπίζουν τις αποδοτικότερες λύσεις για τη διαμόρφωση των σχεδίων. Η Επιτροπή και η ΕΤΕπ θα πρέπει να παρέχουν συμβουλές και να καταρτίζουν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με αυτό το θέμα.

-Προώθηση καινοτόμων χρηματοδοτικών μέσων

Η έκθεση προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΤΕπ να προάγουν τη χρήση καινοτόμων χρηματοδοτικών μέσων που θα λειτουργούν καταλυτικά για τις ιδιωτικές επενδύσεις σε σχέδια ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να επιταχύνουν τη χρήση χρηματοδοτικών μέσων, ιδίως στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

Η έκθεση της ειδικής ομάδας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υλοποίηση των σωστών μεταρρυθμίσεων, η επέκταση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα και η ανάπτυξη ενωσιακής αγοράς υποδομών θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση και την κοινωνική ευημερία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass