Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Δημοπρατούνται οι πλακοστρώσεις στο Τρίκερι

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:19

 

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις οδοποιίας στο νησί παλαιό Τρίκερι», προϋπολογισμού 400.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Στόχος των έργων αυτών, είναι η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Αναδεικνύουμε το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό».

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ανάπλαση της πλατείας, η οποία συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού, στην ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου και των παραδοσιακών στοιχείων του νησιού, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης του παραλιακού οικισμού. Επιπλέον η τσιμεντόστρωση των υπόψη δρόμων και η πλακόστρωση των μονοπατιών βελτιώνει την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των χρηστών του (μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού), εντός των ορίων του κεντρικού οικιστικού ιστού. Η βελτίωση των υποδομών τόσο της πλατείας, όσο και του οδικού δικτύου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε αμφίδρομη σχέση και επίδραση με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του νησιού, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη αυτού και συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

• πλακόστρωση τμήματος της κεντρικής πλατείας, επιφάνειας 925,04 τ.μ.,

• τσιμεντόστρωση κοινοτικών δρόμων που θα συνδέουν τον οικισμό με διάφορες τοποθεσίες και συγκεκριμένα:

α) τον δρόμο που συνδέει δύο υφιστάμενους τσιμεντόδρομους, μήκους 342,00 μ. και

β) τον δρόμο που συνδέει υφιστάμενο τσιμεντόδρομο με τη δεξαμενή, μήκους 198,55 μ. και τη σύνδεση αυτού με το Μοναστήρι, μήκους 198,84 μ.,

• πλακόστρωση με κολυμβητό λιθόστρωτο:

α) του δρόμου που εφάπτεται με την κεντρική πλατεία του οικισμού, εμβαδού 263,74 τ.μ.,

β) τμήματος του μονοπατιού από τον οικισμό Παλαιό Τρίκερι προς την ακρογιαλιά Παχούλα μήκους 146,00 μ.,

γ) του μονοπατιού από τον οικισμό Παλαιό Τρίκερι προς τον οικισμό Πύθο, μήκους 1.057,58 μ.

δ) του μονοπατιού από Μοναστήρι έως οικισμό Αγίου Γεωργίου, μήκους 381,00 μ.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ κύριος και φορέας λειτουργίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Παλιό Τρίκερι (ΟΣΑΝ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass