Είκοσι χωρίς άδεια οδήγησης σε ελέγχους τροχαίας στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2014 16:48 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:28

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έγιναν την Τρίτη και συνελήφθησαν 26  άτομα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ελέγχθηκαν 1.564 άτομα και προσήχθησαν 50. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 1.116 οχήματα, ενώ  βεβαιώθηκαν συνολικά 512 παραβάσεις

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Για την επίτευξη του σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.  Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 1.564 άτομα, εκ των οποίων 1.362 έλληνες και 202 αλλοδαποί και 1.166 οχήματα. Προσήχθησαν: 50 άτομα και συγκεκριμένα 29 έλληνες  και 21 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 26 άτομα και συγκεκριμένα: Είκοσι, από τα οποία δεκαεπτά έλληνες, δύο  υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια. Ένας για οφειλές προς το Δημόσιο. Ένας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση υγειονομικής διάταξης. Βεβαιώθηκαν  512 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

Πεντακόσιες επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι: 93 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 8 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 33 για στέρηση άδειας οδήγησης, 40 για στέρηση άδειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μία για μέθη, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, μία  για στέρηση άδειας κυκλοφορίας,  6 για ΚΤΕΟ, 308 λοιπές παραβάσεις, μία  παράβαση του Ν. 3446/06 «φορτηγά αυτοκίνητα». Τέσσερις  παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass