ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Δημοπρατείται το μουσείο Τσιτσάνη

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:28
 
 
Δημοπρατείται μετά την σχετική έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το Μουσείο Τσιτσάνη στις παλιές φυλακές των Τρικάλων προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Επανάχρηση κεντρικού κτιρίου παλαιών φυλακών Τρικάλων - Κέντρο Έρευνας Βασίλης Τσιτσάνης». Από χθες στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων, βρίσκεται η σχετική απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πλέον έτσι, προχωρά η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Δήμο Τρικκαίων που είναι ο φορέας υλοποίησής του. Το έργο είναι μέρος της πράξης του ΕΣΠΑ «Προστασία-ανάδειξη του υπό δημιουργία κέντρου έρευνας «Βασίλη Τσιτσάνη». Το 2ο έργο που εντάσσεται σε αυτήν αφορά στην προστασία και ανάδειξη παλαιού λουτρού, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται από τη 19η ΕΒΑ. Έτσι το σύνολο του έργου φτάνει περίπου τα 3 εκατ. ευρώ.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που συνάφθηκε μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού που είναι ο κύριος δικαιούχος του, του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους, ποσό δε 184.000 ευρώ βαρύνει το Δήμο Τρικκαίων. Η παραπάνω απόφαση κοινοποιήθηκε και στην 19η ΕΒΑ.
Το κεντρικό κτίριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανάγεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο δεύτερος όροφος με τοιχοποιία από οπλισμένο σκυρόδεμα, που εκτιμάται, ότι έγινε μεταπολεμικά, εδράζεται σε παλαιότερο λιθόκτιστο κτίσμα που ταυτίζεται με παλαιό λουτρό, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά από τις διερευνητικές εργασίες που διενεργήθηκαν από την 19η Ε.Β.Α.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass