ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ 2012

«Απολογήθηκε» ο δήμαρχος Γρεβενών

Δημοσίευση: 26 Απρ 2013 4:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:52
ΓΡΕΒΕΝΑ
Του Κώστα Τσόλα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι δημότες του Δήμου Γρεβενών την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων με θέμα το απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2012.
Ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για το έτος 2012, τονίζοντας ότι προτεραιότητα των δράσεων και των ενεργειών ήταν και είναι η ποιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ευχαρίστησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ανεξαρτήτου παρατάξεως, για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους στην κοινή προσπάθεια της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Γρεβενών, τους διευθυντές, τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και τα στελέχη για τη δική τους συμβολή στην προσπάθεια αυτή.
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο κ. Κουπτίδης αναφερόμενος και στο παρελθόν είπε ότι έγινε ένα συμμάζεμα στα βάρη του παρελθόντος και χαράχθηκε νέα πορεία για το Δήμο Γρεβενών.
Και συνέχισε: «Αρχές του 2011, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Γρεβενιώτικος λαός, αναλάβαμε με ελπίδες και βαθύ αίσθημα ευθύνης, τις τύχες του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου.
Προσηλωμένοι στις ανάγκες του Πολίτη, δρομολογήσαμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, ακολουθώντας ένα και μοναδικό όραμα: να αλλάξουμε το αύριο του τόπου μας. Να καταστήσουμε τα Γρεβενά και ολόκληρη την περιοχή μας εστία ανάπτυξης και δημιουργίας.
Με σιγουριά κι αυτοπεποίθηση αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και συνθήκες πρωτόγνωρες: Οικονομική κρίση, δημοσιονομική στενότητα, Διοικητική και χωροταξική αναδιάρθρωση.
Αντλώντας δύναμη από τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας δώσαμε μάχες, πήραμε αποφάσεις, υλοποιήσαμε δράσεις και έργα, κοιτάξαμε με αισιοδοξία το μέλλον του Δήμου μας.
Θέσαμε ως στόχο την εξυπηρέτηση τριών θεμελιακών προτεραιοτήτων: τη δημιουργία ενός δήμου με ισόρροπη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, τη συνεχή νικηφόρα μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, την επιτυχή διαχείριση της νέας οικονομικής πραγματικότητας.
Το 2012 οι στόχοι και οι προτεραιότητες δεν άλλαξαν. Ήταν όμως αναμφισβήτητα μια άλλη χρονιά.
Η κοινωνική διάσταση της οικονομικής κρίσης, έκανε την εμφάνισή της με τους σκληρότερους όρους για τους πολίτες. Τα κοινωνικά προβλήματα πήραν εκρηκτικές διαστάσεις όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στις περιοχές της επαρχίας, όπως η δική μας.
Η νέα αυτή πραγματικότητα προσδιόρισε αναπόδραστα το πεδίο δράσης που έπρεπε να προτάξει ο Δήμος μας την περασμένη χρονιά: την επέκταση και ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, με παράλληλη συμβολή στην αναθέρμανση της Τοπικής Οικονομίας.
Οι επιλογές μας συγκεκριμένες: Η δημιουργία νέων κοινωνικών δομών, η ενίσχυση των υφιστάμενων και η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ως μοναδικού αξιόπιστου χρηματοδοτικού μέσου.       
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass