Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΝΔ: Από τη Θεσσαλία η νέα πορεία προς τον λαό

* Tο Σαββατοκύριακο 18 - 19 Απριλίου 12 περιφερειακές συνδιασκέψεις ανά την Ελλάδα * Θα προηγηθούν νομαρχιακές συνελεύσεις

Δημοσίευση: 09 Απρ 2015 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Νέα πορεία προς την κοινωνία με στόχο να ανοίξει τις πόρτες του κόμματος επαναπροσσεγγίζοντας τους πολίτες, ξεκινά η Νέα Δημοκρατία, οργανώνει, 12 περιφερειακές συνδιασκέψεις, μία ανά Περιφέρεια, οδεύοντας προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου. Και για μία ακόμη φορά, όπως και στις πρόσφατες εκλογές, η αρχή γίνεται από τη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα 18-19 Απριλίου.

Όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία, παρότι δεν πάει σε Συνέδριο αλλά σε Συνδιάσκεψη ακολουθεί το ίδιο «τελετουργικό» προετοιμασίας ενός Συνεδρίου, οπότε πάντοτε προηγείται προσυνεδριακός διάλογος, με την διοργάνωση προσυνεδρίων. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τον ρόλο αυτό παίζουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις οι οποίες θα έχουν και θεματικό χαρακτήρα ανά Περιφέρεια αλλά και θα αποτελέσουν πεδίο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τις κατά τόπους κοινωνίες. Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις δεν θα συνδυαστούν και με νομαρχιακές συνελεύσεις ανά νομό (όπως άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό), οι οποίες θα προηγηθούν - για την περίπτωση της Λάρισας προφανώς θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα- έτσι ώστε τα μέλη των ΝΟΣ με επικεφαλείς βουλευτές των Νομών αλλά και τη συμμετοχή τοπικών φορέων να ανταλλάξουν απόψεις, να θέσουν θέματα τα οποία εν συνεχεία θα παρουσιαστούν προς συζήτηση στις περιφερειακές συνδιασκέψεις.

Το όλο «εγχείρημα» αποτελεί απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αλλά και επιδίωξη του ίδιου του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια η ΝΔ να επανακτήσει το χαμένο έδαφος, μετά τις τελευταίες εκλογές και να επικοινωνήσει τις θέσεις της τόσο για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα όσο και τις επιδιώξεις και προτάσεις του κόμματος για το μέλλον.

Απώτερη επιδίωξη είναι να μπορέσει η ΝΔ να προσελκύσει δυνάμεις και νέα στελέχη και να αποτελέσει και στην συνείδηση των πολιτών το φιλοευρωπαϊκό «αντίβαρο» απέναντι στην πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

Η παρουσία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι εκ προοιμίου δεδομένη σε όλες τις περιφερειακές συνδιασκέψεις θα αποφασίζεται κατά περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση στις συνδιασκέψεις θα μετέχουν κλιμάκια βουλευτών μέλη των τομέων που όρισε πρόσφατα η ΝΔ στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιοργάνωσής της.

Όσον αφορά ειδικότερα στη Θεσσαλία, από όπου ξεκινούν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί σε ποια από τις πρωτεύουσες των νομών θα γίνει η συνδιάσκεψη κάτι το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Την Οργανωτική Επιτροπή που θα διοργανώσει τις προσυνδιασκέψεις αλλά και την εθνική συνδιάσκεψη, μετά από σχετική απόφαση του πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συγκροτούν οι:

Αξιώτης Βασίλης, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Ιωαννίδης Σάκης, Καλογερόπουλος Δημήτρης, Κεφαλογιάννης Μανώλης, Κόκκαλης Αλέκος, Λουλουδάκης Γιώργος, Μαραβέλιας Δημήτρης, Μπούρας Θανάσης, Παπαμιμίκος Ανδρέας, Πλακιωτάκης Γιάννης, Συρεγγέλα Μαρία, Τάτσης Θανάσης, Ταυρής Φίλιππος και Τσιμάρας Κώστας

Συντονιστές ορίζονται οι: Μπούρας Θανάσης και Ταυρής Φίλιππος.