ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ

Περιμένουμε και την πρόταση του συλλόγου για τα δασαρχεία…

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν η διοίκηση του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Ελλάδος και εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και δημοσιεύτηκε και στην «Ε», απαντά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Με την κατάληξη ότι αναμένει και την πρόταση του συλλόγου για το Δασαρχείο Σκοπέλου και άλλων δασαρχείων. Αναλυτικά, στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα σας στις 23 -4-2015 με τίτλο «Από προστάτες του δάσους, φύλακες γραφείων», και ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο dasarxeio.com με τίτλο «Δασοφύλακες Γραμματείς και... Οικονομολόγοι» από τον σύλλογο Δασοφυλάκων Κεντρικής Ελλάδας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Οι οργανικές μονάδες των Δασικών Υπηρεσιών σύμφωνα με το Π.Δ.1213/1981 και το Π.Δ.138/2010 είναι τα Δασαρχεία, οι Διευθύνσεις Δασών και τα τμήματα που υπάγονται στις παραπάνω υπηρεσίες. Κανένας Δασοφύλακας δεν μετακινήθηκε σε άλλη οργανική μονάδα χωρίς αίτησή του.

Η αποστολή και τα καθήκοντα των Δασοφυλάκων είναι εκεί όπου τους ανατίθενται η έδρα και οι περιοχές ευθύνης από τον Δασάρχη και όχι η έδρα των γραφείων του Δασαρχείου. Κατά συνέπεια ουδεμία υποχρέωση της υπηρεσίας υπάρχει για τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων για να μεταβούν στην έδρα της περιοχής ευθύνης τους. Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τους διατίθενται όταν συμμετέχουν σε συνεργεία περιπόλων και μετακίνησης για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Η τοποθέτηση σε περισσότερα του ενός τμημάτων επιβάλλεται από τη φύση των καθηκόντων τους, δεδομένου ότι δεν ανήκουν στο επιστημονικό ή διοικητικό προσωπικό στους οποίους ανατίθεται αποκλειστική εργασία . Τα καθήκοντα των δασοφυλάκων έχουν άμεση και αλληλένδετη σχέση για την περιοχή ευθύνης τους με τα τμήματα α)Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών (συμμετοχή σε προσημάνσεις, έλεγχο υλοτομιών, υποβοήθηση του επιστημονικού προσωπικού στην σύνταξη διαχειριστικών μελετών) β) Δασοπροστασίας (παραβάσεις Δασικής Νομοθεσίας) γ) Εκτέλεσης Δασοτεχνικών έργων (υποβοήθηση του επιστημονικού προσωπικού στην λήψη στοιχείων εκτελουμένων έργων κ.ά).

Για την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων δεν απαιτείται γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου η οποία απαιτείται μόνον όταν ανατεθούν στον υπάλληλο αποκλειστικά καθήκοντα άλλου κλάδου ή ειδικότητας για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μήνες.

Ειδικότερα για το Δασαρχείο Λάρισας η με αριθμό 383/Α/2013 έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις Δασικές Υπηρεσίες του Κράτους (παράγραφος Δ2 - Ως προς το ανθρώπινο δυναμικό) το κατατάσσει στις πέντε (5) Δασικές Υπηρεσίες στην Επικράτεια που έχουν υπερβολικό αριθμό Δασοφυλάκων (σήμερα υπηρετούν 31) όταν στο Δασαρχείο Αγιάς υπηρετούν 8 και στο Δασαρχείο Ελασσόνας 13.

Σημειωτέον ότι στο Δασαρχείο Σκοπέλου με περιοχή τις νήσους Σκόπελο, Αλόννησο και Σκιάθο υπηρετούν τρεις (3)!! δασοφύλακες

Με έγγραφό μας προς τις Δασικές Υπηρεσίες για εθελούσια μετακίνηση Δασοφυλάκων προς το Δασαρχείο Σκοπέλου ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον.

6. Αναμένουμε την πρόταση του συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Ελλάδας σχετικά με την επάνδρωση του Δασαρχείου Σκοπέλου αλλά και άλλων περιφερειακών Δασαρχείων(πλην της έδρας των Νομών) επισημαίνοντας ότι στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις Δασικές Υπηρεσίες του Κράτους προτείνεται η ανακατανομή του υφιστάμενου προσωπικού (το οποίο μέχρι σήμερα δεν πράξαμε) δεδομένου ότι τυχόν προσλήψεις προσωπικού του ανωτέρου κλάδου με τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες είναι αδύνατες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass