Συλλήψεις 42 πολιτών στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2015 15:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

Συνεχίζονται οι «στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας» στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 42 άτομα.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «η στοχευμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για τη διενέργεια συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ελέγχθηκαν 2.090 άτομα και προσήχθησαν 32 ενώ παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 1.349 οχήματα και  βεβαιώθηκαν συνολικά 605 παραβάσεις.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (06.05.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων.  

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:  Ελέγχθηκαν 2.090 άτομα, εκ των οποίων 1.846 ημεδαποί και 244 αλλοδαποί και 1.349 οχήματα. Προσήχθησαν 32 άτομα και συγκεκριμένα 23 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 42 άτομα και συγκεκριμένα:  32 άτομα, από τα οποία είκοσι οκτώ ημεδαποί και τέσσερις  αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Τρεις ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 4 άτομα από τα οποία δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, υπεξαίρεση κατ ‘ εξακολούθηση και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και κλοπή.

Ένας αλλοδαπός υπήκοος  Βουλγαρίας, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία, 1 αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 ημεδαπός για εξύβριση. Βεβαιώθηκαν 605 παραβάσεις και συγκεκριμένα: 593 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι: 1 για μέθη, 73 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,  31 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 8 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 47 για στέρηση άδειας οδήγησης,  74 για στέρηση άδειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, 11 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 10 για ΚΤΕΟ,  335 λοιπές παραβάσεις.

Μία παράβαση του Ν. 3446/06 «φορτηγά αυτοκίνητα», 3 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1 παράβαση για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία, 5 παραβάσεις για επαιτεία, 1 παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 παράβαση για εξύβριση.

Κατασχέθηκαν: μικροποσότητα ηρωίνης και μικρό χρηματικό ποσό. Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass