Θ. Ζαγοράκης: «η Ευρώπη είμαστε όλοι εμείς μαζί»

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 13:02

 

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θ. Ζαγοράκη, που κατατέθηκαν με σειρά τροπολογιών, στο πλαίσιο της έκθεσης για το «ρόλο του διαπολιτισμικού διαλόγου, της πολιτισμικής πολυμορφίας και της εκπαίδευσης στην προώθηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ.»

Μέσω των τροπολογιών ο κ. Ζαγοράκης ανέδειξε τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση και την καταπολέμηση κοινωνικών φαινομένων όπως η βία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που προκύπτουν για την αποτελεσματική διαπολιτισμική συνεργασία μέσω του διαδικτύου και των τεχνολογιών επικοινωνίας. Τέλος, οι τροπολογίες υπογράμμισαν τη σημασία του διευρυμένου διαλόγου με διεθνείς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, με απαραίτητη προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό, την αναγνώριση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Με αφορμή την υπερψήφιση των σχετικών τροπολογιών στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε «Η Ευρώπη βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας φέρνει πιο κοντά, μέσα από την σωστή μετάδοση των μηνυμάτων αυτών στους πολίτες.» Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε πως «ο ένας πρέπει να σέβεται τον άλλον, προχωράμε μαζί μπροστά γνωρίζοντας ο ένας την πολιτιστική κληρονομιά του άλλου, η Ευρώπη, είμαστε όλοι εμείς.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass