Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ Ε.Ε.

Τάσσονται στο πλευρό του Ραχόι

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2017 15:15
Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλος Ποτζδεμόν στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλος Ποτζδεμόν στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε πως για την Ευρώπη δεν αλλάζει τίποτα. «Ο μοναδικός συνομιλητής μας είναι η Ισπανία» έγραψε στο Twitter. Λίγη ώρα αργότερα, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι στηρίζει την «ενότητα» της Ισπανίας.


Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως η ΕΕ δεν αντέχει άλλα ρήγματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχει ανάγκη από άλλες ρωγμές, άλλα ρήγματα» είπε χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κυβέρνηση διαμήνυσε ότι δεν αναγνωρίζει την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ. Υπάρχει ένας κανόνας δικαίου στην Ισπανία με συνταγματικούς νόμους. Ο Ραχόι θέλει αυτοί οι νόμοι να είναι σεβαστοί και έχει την πλήρη υποστήριξή μου», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από τη Γαλλική Γουιάνα.
«Η Βρετανία δεν αναγνωρίζει την απόφαση της καταλανικής βουλής να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Τερέζα Μέι.