ΜΕΡΚΕΛ: Τελειώνει ο χρόνος για συμφωνία

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2015 8:55

 

Μόναχο

Δεν μένει πολύς χρόνος, για να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη σύνοδο της G7 στη Βαυαρία.

Η κ. Μέρκελ κάλεσε την Ελλάδα να συμφωνήσει σε μέτρα που θα ενδυναμώσουν την οικονομία της, ενώ σημείωσε: «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά της δίνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι χάριν της αλληλεγγύης η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα».

«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά.

» Μεθαύριο θα υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσουμε πάλι με τον έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει. Αλλά μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», κατέληξε η Καγκελάριος.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε στο παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Ιρλανδία, λέγοντας ότι «τα μέτρα που είχε προτείνει η τρόικα ήταν επιτυχή αλλού».

«Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι θεσμοί είχαν επιτυχία» επισήμανε η κ. Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα: αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι το ελληνικό ζήτημα «συζητήθηκε, αλλά για λίγο» στη Σύνοδο της G7 στη Βαυαρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass