ΚΙΝΑ

Ανακαλύφθηκε ζωγραφιά 12.000 ετών σε σπήλαιο

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 15:08

ΠΕΚΙΝΟ
Σε σπήλαιο στην οροσειρά Λέσερ Κινγκάν, που βρίσκεται στην βορειοανατολική επαρχία Χαϊλονγκτσιάνγκ της Κίνας, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ζωγραφιά που χρονολογείται πριν από 12.000 χρόνια.


Οι εικόνες είναι ζωγραφισμένες με ώχρα και αναπαριστούν σκηνές κυνηγιού στις οποίες ξεχωρίζουν τρία μαμούθ, γεγονός που σημαίνει οτι ζωγραφίστηκαν πριν από την εξαφάνιση των μαμούθ ή τουλάχιστον πριν από 12.000 χρόνια. Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν αυτήν την εικόνα την έφτιαξαν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους και όχι με πινέλα ή βούρτσες και με χρώματα όπως η ώχρα.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι καλλιτέχνες της εποχής πιθανόν να χρησιμοποίησαν ένα μείγμα ώχρας και λίπους ζώου το οποίο βοήθησε να συντηρηθεί η ζωγραφιά καθώς η ώχρα από μόνη της δεν μπορεί να διατηρηθεί σε βράχο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ανακάλυψη αυτή είναι σημαντική για την κατανόηση και μελέτη της ζωής στην περιόδο της Παλαιολιθικής Εποχής στα βουνά Λέσερ Κινγκάν, αλλά και σε άλλα μέρη της Κίνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass