ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ:

Σώος ο Μαδούρο από «απόπειρα δολοφονίας»

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 15:20

ΚΑΡΑΚΑΣ

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Νικολάς Μαδούρο. Και αυτό διότι η «επίθεση με drones», όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, δεν έχει αποτυπωθεί σε κάποιο βίντεο, ενώ την ίδια στιγμή αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι το μόνο που συνέβη ήταν μια... έκρηξη δεξαμενής αερίου σε κοντινό κτίριο.

Η «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Μαδούρο έγινε το απόγευμα του Σαββάτου τοπική ώρα, εν μέρει σε ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση, τη στιγμή που εκείνος εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες μέλη των ενόπλων δυνάμεων που ήταν παρατεταγμένα σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας Καράκας.

Από τις εικόνες ακούστηκαν «εκρήξεις από 2 drones», μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεμάτα με εκρηκτικά, και στη συνέχεια στρατιώτες και θεατές εικονίζονται να τρέχουν να σωθούν.

Σωματοφύλακες του Μαδούρο τον φυγάδευσαν σώο και αβλαβή σε ασφαλές μέρος, τραυματίστηκαν ωστόσο 7 στρατιώτες, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου, Χοσέ Ροντρίγκες. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε διάγγελμα προς τον λαό, καταγγέλλοντας τους ακροδεξιούς της αντιπολίτευσης, τη γειτονική Κολομβία και αμερικανικούς χρηματοδοτικούς κύκλους στη Φλόριντα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές που να επιβεβαιώνουν την εκδοχή περί απόπειρας δολοφονίας. Η Κολομβία πάντως, μέσω του προεδρικού εκπροσώπου, έσπευσε πάραυτα να διαψεύσει κάθε εμπλοκή της στο συμβάν. Το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ, καθώς ο προεδρικός σύμβουλος Τζο Μπόλτον απέρριψε τις κατηγορίες.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε μέσω του διαδικτύου η πρωτοεμφανιζόμενη ανταρτική οργάνωση «Εθνικό Κίνημα Στρατιωτών με τα Πουκάμισα», όπως ονομάζεται, που φέρεται να συστήθηκε πριν από 4 χρόνια. «Αντιβαίνει στη στρατιωτική ηθική η υπεράσπιση κυβέρνησης που ξέχασε το Σύνταγμα και από την υπηρεσία του κράτους παρεκτράπη στο χυδαίο τρόπο αυτοπλουτισμού», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου.

Την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Μαδούρο καταδίκασε με έντονο τρόπο η Τουρκία, μια από τους λίγους εναπομείναντες συμμάχους του. «Μας γέμισε το γεγονός μεγάλη ανησυχία» ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών Ακολούθησε η Ρωσία. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση τρομοκρατικών μεθόδων ως εργαλείο πολιτικού αγώνα» αναφέρεται σε ανακίνηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Ελλάδα εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass