Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαθήματα ευτυχίας»

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 16:20

Οι μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων στο Νέο Δελχί θα μάθουν πώς να γίνονται ευτυχισμένοι παρακολουθώντας το «Μάθημα Ευτυχίας» (Happiness Curriculum) που δημιούργησε ο Δαλάι Λάμα.


Στη νέα πρωτοβουλία που εστιάζει στην «ολιστική εκπαίδευση» θα συμμετάσχουν 800.000 μαθητές προσχολικής έως εφηβικής ηλικίας σε περισσότερα 1.000 σχολεία. «Η Ινδία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να συνδυάσει τη σύγχρονη εκπαίδευση και την αρχαία ινδική γνώση» ανέφερε ο ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης κηρύσσοντας την έναρξη του μαθήματος σε βρεφονηπιακό σταθμό, τη Δευτέρα. «Είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συναισθημάτων στον κόσμο.
Συνεπώς, αυτό που ξεκινά στα σχολεία του Νέου Δελχί μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Δαλάι Λάμα. Τα καταστρεπτικά, αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, το μίσος και η ζήλεια προκαλούν προβλήματα. Η Ινδία μπορεί να βοηθήσει για να «ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα της ανθρωπότητας», τόνισε.