Το «φάντασμα» της ξενοφοβίας πάνω από την Ευρώπη

«ΑΡΩΜΑ» ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 18:42

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Το «φάντασμα» της ξενοφοβίας απλώνεται το τελευταίο διάστημα πάνω από την Ευρώπη.


Σε αυτό έχουν συμβάλει η άνοδος στην εξουσία λαϊκίστικων και αντιμεταναστευτικών κομμάτων, όπως σε Ουγγαρία και Ιταλία, ενώ στη Στοκχόλμη διαδήλωσαν νεοναζί λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε την Άγγελα Μέρκελ ότι φέρει εμμέσως ευθύνες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, διότι όπως υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος «υποτίμησε» τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα της.
«Είναι σαφές ότι η Άγγελα Μέρκελ είχε υποτιμήσει τον κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων τα τελευταία χρόνια όταν είχε διαβεβαιώσει ότι υπήρχε θέση για εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία», υποστήριξε ο Σαλβίνι — ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας — αναφερόμενος στα επεισόδια στην Κέμνιτς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle.
Τη Δευτέρα  η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση προς τους Γερμανούς να κινητοποιηθούν κατά του «μίσους» που διαχέεται από την άκρα δεξιά στην χώρα μετά τα νέα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου.ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
 «Άνεμος» ξενοφοβίας πνέει και στην Σουηδία, όπου η αντιμεταναστευτική άκρα δεξιά αναμένεται να ενισχύσει την δύναμή της κατά τις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου, εις βάρος των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων που απειλούνται από ψήφο μομφής.
Οι σοσιαλδημοκράτες θα παραμείνουν όπως φαίνεται η πρώτη πολιτική δύναμη στην χώρα, αν το κόκκινο-πράσινο μπλοκ των πρώην κομμουνιστών και των οικολόγων ξεπεράσει σε ψήφους την Συμμαχία της Δεξιάς.
Ομως το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κυρίαρχη δύναμη στην σουηδική πολιτική ζωή, μπορεί να καταγράψει το χειρότερο εκλογικό σκορ του εδώ και έναν αιώνα, παραμένοντας μπροστά από τους Μετριοπαθείς (συντηρητικοί) ή τους Δημοκράτες της Σουηδίας (SD), το αντιμεταναστευτικό κόμμα της χώρας.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Skop, οι σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 23,8%, μπροστά από το SD (20%) και τους συντηρητικούς (17%). Άλλες δημοσκοπήσεις φέρνουν το SD στην τρίτη θέση.
Η σουηδική αριστερά συνολικά βρίσκεται στο 40,6% και ξεπερνά την δεξιά κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass