Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών»

ΚΑΙ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 17:25

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Μετά τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε η ώρα του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, να χαρακτηρίσει τη συμφωνία «ιστορική».

Με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ο Πομπέο υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συμφωνίας με την Ελλάδα, αποκαλώντας τον λαό των Σκοπίων ως «λαό της Μακεδονίας».

«Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου», αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Πομπέο που εξέδωσε  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», συνεχίζει, «η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή. Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη Μακεδονία καθώς προχωράει να καταλάβει, τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια».

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως προσβλέπει σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.