Ο τυφώνας Φλόρενς απειλεί την Καρολίνα

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ 1,5 ΕΚΑΤ. ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 16:17

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Οι αρχές έδωσαν εντολή σε 1,5 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού στις ΗΠΑ καθώς ο τυφώνας Φλόρενς, μια καταιγίδα κατηγορίας 4 και η πιο ισχυρή που έχει απειλήσει τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα τις τελευταίες σχεδόν τρεις δεκαετίες, κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Με ταχύτητα που φθάνει τα 220 χλμ. την ώρα, η Φλόρενς αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω πριν φθάσει στην ξηρά αύριο Πέμπτη, το πιθανότερο στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Η Φλόρενς αναμένεται να μετατραπεί σε έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο μεγάλο τυφώνα» στη διάρκεια της νύχτας αύριο Πέμπτη, ανέφερε σε δελτίο του το κέντρο τυφώνων.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νόρθαμ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περίπου 245.000 κατοίκους στις παράκτιες περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες αρχής γενομένης από τις 8.00 π.μ. τοπική ώρα και ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας αρχής γενομένης από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον άλλοι 250.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από το Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα σήμερα μετά τους 50.000 που έλαβαν εντολή εκκένωσης χθες από το νησιά Χατέρας και Όκρακοκ.

Οι κυβερνήτες της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass