Κανένα βήμα σε Αιγαίο - Κύπρο χωρίς την Τουρκία

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 18:38

ΑΓΚΥΡΑ
Προκλητικό μήνυμα σε Αθήνα και Λευκωσία πως οποιαδήποτε κίνηση γίνει τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση της Τουρκίας, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Ερντογάν διεμήνυσε, σε υψηλούς τόνους, πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία.
«Όπως σε κάθε ζήτημα, έτσι και στο Αιγαίο και την Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «win-win». Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, και καταδεικνύουν πως η σκληρή γραμμή του «Σουλτάνου» σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία στις διμερείς σχέσεις.
Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται αδιάλλακτος σε βασικά θέματα και ακολουθεί την τακτική του παζαριού σε άλλα. Ειδικότερα, στα θέματα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και των συζητήσεων για το Κυπριακό δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Αντιθέτως, ο Ερντογάν -όπως φαίνεται κι από τις χθεσινές του δηλώσεις- ούτε καν ασχολήθηκε με την προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας.
Στην Ανατολική Μεσόγειο δε, όπου έγιναν κάποιες αναφορές κατά της συνάντησης, οι τουρκικές θέσεις είναι πάγιες. Θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις και το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι οι ξένες εταιρείες οι οποίες θα ξεκινήσουν τις έρευνές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass