ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Κλείνει επ’ αόριστον η παραλία του Ντι Κάπριο

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 16:10

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ
Για να προστατευθεί από τους τουρίστες και να γλιτώσει την καταστροφή, η παραλία Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi Leh στον κόλπο της Ταϊλάνδης θα κλείσει επ’ αόριστον.

Απέκτησε παγκόσμια φήμη και χιλιάδες… τουρίστες μετά την ταινία «Η Παραλία» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η παραλία Maya Bay έγινε μια από τις πιο διάσημες στον κόσμο. Αποφασίστηκε να «κλείσει» μέχρι νεοτέρας προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά.
Η ταινία «Η Παραλία» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο γυρίστηκε εκεί το 2000. Έκτοτε έγινε από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς υποδεχόμενη καθημερινά τουλάχιστον 5.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος από όσους μπορεί να φιλοξενήσει, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
Εξαιτίας της μεγάλης και συνεχούς ροής των τουριστών, περίπου το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya έχει καταστραφεί και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αποκατάστασή τους.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να κλείσουν τον χώρο από τις αρχές Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο κοραλλιογενής ύφαλος ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο χρόνος αυτός δεν αρκεί, έτσι θα μείνει κλειστός επ’ αόριστον. Θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι καταστροφές καθώς, όπως λένε, η παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί και τα φυτά που την καλύπτουν.
Η Ταϊλάνδη δεν είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που αντιμετωπίζει ορδές τουριστών. Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε περιέγραψε την πιο διάσημη παραλία της χώρας Μπορακάι «βόθρο» κλείνοντάς την τον Απρίλιο για έξι μήνες, ενώ η Ινδονησία κήρυξε πέρυσι σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας των σκουπιδιών» ένα τμήμα του νησιού Μπαλί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: EPA

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass