ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Ά. Μπράνσον

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 18:34

ΑΓΚΥΡΑ
Την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον αποφάσισε χθες τουρκικό δικαστήριο που συνεδρίασε στη Σμύρνη.

Το τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, 1 μήνα και 15 ημερών στον πάστορα, διατάζοντας παράλληλα να τερματιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός που του είχε επιβληθεί.
Η απόφαση του δικαστηρίου για την άρση της κατ’ οίκον κράτησης σημαίνει ότι ο ευαγγελικός πάστορας μπορεί να αναχωρήσει από τη Τουρκία και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Στο παρελθόν, ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός του πάστορα έχει υπερβεί ένα εύλογο διάστημα και δεν υπήρχε νομική δικαιοδοσία για τον περιορισμό των ελευθεριών του Μπράνσον. Ωστόσο, η τουρκική Δικαιοσύνη είχε απορρίψει τρεις φορές τις εφέσεις του πάστορα.
Ο πάστορας τέθηκε υπό κράτηση το 2016 κατηγορούμενος για φερόμενες διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Τουρκία θεωρεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος στα τέλη του Ιουλίου για να τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.
Σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση, οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν συμφωνήσει να χαλαρώσουν την οικονομική πίεση προς την Τουρκία, ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε γνώση του καμία τέτοια συμφωνία.
«Δεν γνωρίζω για καμιά τέτοια συμφωνία, σαν αυτή που μεταδίδει το NBC News» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ μιλώντας με δημοσιογράφους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass