ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο Τραμπ απαντά με στρατό στα καραβάνια μεταναστών

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 16:32

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τον στρατό, καθώς και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές, προειδοποιώντας τους πως το καραβάνι μεταναστών, που έχει ξεκινήσει από την Ονδούρα με προορισμό τις ΗΠΑ, δημιουργεί κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης. Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση, τόσο στις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες, όσο και στους Δημοκρατικούς για την κατάσταση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός στο Μεξικό δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Εγκληματίες και άγνωστοι από τη Μέση Ανατολή είναι ανάμεσά τους. Εχω ενημερώσει τις συνοριακές υπηρεσίες και τον στρατό ότι πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!», ανέφερε ακόμη. «Κάθε φορά που βλέπετε ένα καραβάνι, ή ανθρώπους που έρχονται ή προσπαθούν να έρθουν παράνομα στη χώρα μας, να σκέφτεστε και να κατηγορείτε τους Δημοκρατικούς που δεν μας έδωσαν τις ψήφους για να αλλάξουμε τους άθλιους νόμους μας για τη μετανάστευση! Θυμηθείτε τις ενδιάμεσες εκλογές! Είναι τόσο άδικο για αυτούς που έρχονται νόμιμα», έγραψε στη δεύτερη ανάρτηση ο Ντόναλντ Τραμπ. «Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», τόνισε στην τρίτη του ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει με κλείσιμο των συνόρων, εάν δεν σταματήσουν οι μεγάλες ροές μεταναστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass