Αντιμέτωποι με λιμό 14 εκατ. άνθρωποι στην Υεμένη

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΟΗΕ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 18:34

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Έως και 14 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να βρεθούν σε «πρώιμο στάδιο λιμού» τους προσεχείς μήνες στην Υεμένη, αν οι τρέχουσες τάσεις συνεχιστούν, προειδοποιεί σε εσωτερικό σημείωμά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Μαρκ Λόουκοκ.


«Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη είναι η χειρότερη στον κόσμο. Το 75% του πληθυσμού, δηλαδή 22 εκατομμύρια άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και προστασία, από τους οποίους 8,4 εκατομμύρια βρίσκονται σε κατάσταση οξείας διατροφικής ανασφάλειας και εξαρτώνται από την επείγουσα διανομή τροφής», υπογραμμίζει ο Λόουκοκ στο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 18η Οκτωβρίου και διανεμήθηκε στους πρεσβευτές των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Στη χειρότερη περίπτωση, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να μεγεθυνθεί κατά 5,6 εκατομμύρια, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων στην Υεμένη που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο του λιμού στα 14 εκατομμύρια», προσθέτει ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος πρόκειται να εκθέσει σήμερα ενώπιον του Σ.Α. την ανθρωπιστική κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα.
Τη 16η Οκτωβρίου, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (ΠΠΕ) είχε εκφράσει φόβους ότι 12 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με λιμό τους προσεχείς μήνες.
Η κρίση στην Υεμένη «συνδέεται άμεσα με την ένοπλη σύρραξη» που μαίνεται στη χώρα, προσθέτει ο Λόουκοκ στην αναφορά του, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου τη Δευτέρα.
Όπως τονίζει στην Υεμένη βρίσκεται σε εξέλιξη η «μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση» με «πάνω από 200 εταίρους να προσφέρουν βοήθεια και προστασία» μέσω ενός διεθνούς προγράμματος αρωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass