ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Βομβο-δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 16:42

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές μετά από μπαράζ αποστολών εκρηκτικών δεμάτων στις κατοικίες δύο πρώην προέδρων των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και Μπλιν Κλίντον, μίας υποψήφιας προέδρου, της Χίλαρι Κλίντον και ενός από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ, του Τζόρτζ Σόρος.

Ύποπτα δέματα έχουν αποσταλεί και στα γραφεία του δικτύου CNN και σε γραφείο βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος στη Φλόριντα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μυστικής υπηρεσίας, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί.
Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας. Οι Αρχές σημειώνουν ότι ούτε ο Ομπάμα ούτε οι Κλίντον κινδύνευσαν από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
«Τίποτα δεν έφτασε στο σπίτι τους» ανέφερε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Μια εκπρόσωπος της συζύγου του παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στη Μυστική Υπηρεσία. Στον αντίποδα η εκπρόσωπος της οικογένειας Ομπάμα απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις απόπειρες για βίαιες επιθέσεις σημειώνοντας «αυτές οι τρομακτικές πράξεις είναι φρικτές και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν». Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, παράλληλα, διέψευσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε δέμα που βρισκόταν καθοδόν για την προεδρική κατοικία.  Τις ενέργειες αυτές καταδίκασε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς, ενώ και ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε με τα λόγια του.
Την ίδια ώρα εκκενώθηκε το Time Warner Center, όπου στεγάζεται το CNN, λόγω πληροφοριών για ύπαρξη ύποπτου πακέτο. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσε τον κόσμο «βρει καταφύγιο επί τόπου», δηλαδή να παραμείνουν προφυλαγμένοι σε κλειστούς χώρους. Σύμφωνα με το δίκτυο, το ύποπτο δέμα που εστάλη στα γραφεία προοριζόταν για τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν. Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και στη Φλόριντα, στο γραφείο της βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς. Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass