Λαχανόκηπος στο εργαστήριο

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 18:34

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Στις ΗΠΑ, η φάρμα Bowery παράγει 100 φορές περισσότερη τροφή από ένα κλασικό αγρόκτημα, χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό, δεν χρειάζεται ήλιο και φυτοφάρμακα.

Είναι τα αγροκτήματα του μέλλοντος: για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανάγκες για τρόφιμα αλλά και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα, οι αγρότες indoor (στο εργαστήριο, χωρίς χώμα) αναπτύσσονται ραγδαία. Το στοίχημά τους είναι να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα, χωρίς να θυσιάζουν την φρεσκάδα, με λιγότερο χώρο και νερό, χωρίς ήλιο.
Η εν λόγω φάρμα στις ΗΠΑ, στο Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης, πρωτοπορεί παράγοντας σαλάτες, κάλε και αρωματικά φυτά σε όλες τις εποχές του χρόνου, χάρη σε λάμπες LED χαμηλής κατανάλωσης, σε ελάχιστο χώρο. Το εργαστήριο βρίσκεται κοντά στην πόλη κι έτσι τα προϊόντα φθάνουν γρήγορα στην κατανάλωση, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την εκπομπή CO2.
Ο ιδρυτής της φάρμας  Bowery, Irvin Fain , εξηγεί:
«Το 70% του νερού φεύγει στην αγροτική καλλιέργεια σήμερα. Μόνο στις ΗΠΑ χρησιμοποιούμε πάνω από 300 000 τόνους φυτοφάρμακα κάθε χρόνο. Παράλληλα, σκεφτείτε ότι θα είμαστε περίπου 9 με 10 δισεκατομμύρια κάτοικοι στον πλανήτη, το 2050. Και ενώ θα συμβαίνουν όλες αυτές οι αλλαγές, το 70-80% των ανθρώπων θα ζουν στις πόλεις».
Ο  Irvin Fain ξεκίνησε την επιχείρησή του πριν από δύο χρόνια, και αποτελούσε εξαίρεση, αλλά σήμερα «βουλιάζει» σε παραγγελίες στην περιοχή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass