Σε Ουκρανό κινηματογραφιστή το βραβείο Ζαχάροφ

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 18:40

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Ο Ουκρανός κινηματογραφιστής Ολεγκ Σεντσόφ τιμάται με το Βραβείο Ζαχάροφ 2018.


«Για την εξαιρετική του συμβολή στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο», όπως ανακοίνωσαν οι πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου.
Ο Όλεγκ Σεντσόφ, έχει καταδικαστεί με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης σε κάθειρξη 20 ετών. Καταγόμενος από την Κριμαία, ο Ουκρανός σκηνοθέτης είχε αντιταχθεί στην προσάρτηση της χερσονήσου από την Ρωσία το 2014.
Μετά από 100 μέρες απεργίας πείνας μέσα στις φυλακές ο 42χρονος σκηνοθέτης συμφώνησε να αρχίσει να λαμβάνει τροφή. Η Ουκρανή Συνήγορος του Πολίτη εξέφρασε φόβους ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.
Από το 2015 ο Σεντσόφ βρίσκεται σε ρωσική φυλακή υψίστης ασφαλείας, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι φυλακίστηκε για πολιτικούς λόγους.ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΦ
To Βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης είναι ένα διεθνές βραβείο το οποίο καθιερώθηκε στη μνήμη του Σοβιετικού πυρηνικού φυσικού και αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάροφ. Θεσμοθετήθηκε το 1988 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απονέμεται κάθε χρόνο σε αναγνώριση προσώπων ή οργανισμών για τη διά βίου αφοσίωσή τους στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass