Βγαίνει τη Δευτέρα ο «Πορθητής»

ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 17:28

ΑΓΚΥΡΑ

Μεθαύριο Δευτέρα βγάζει η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Πορθητής» για την πρώτη του γεώτρηση. Η επιλογή της 29ης Οκτωβρίου για την κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με την 95η επέτειο της ίδρυσης του σύγχρονου τουρκικού

κράτους. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στο πρώτο αυτό ταξίδι ανοικτά της Αττάλειας του γεωτρύπανου -συνοδεία πολεμικών πλοίων κατά παγία τακτική της Άγκυρας- αναμένεται να λάβει μέρος και ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ. Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου στην ΑΟΖ της Τουρκίας με την αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Schlumberger που εδρεύει στο Τέξας να παρέχει τεχνική υποστήριξη. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ Εξ άλλου η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) προχώρησε στην αγορά και δεύτερου πλωτού γεωτρύπανου, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 262.5 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, πρόκειται για το «Deepsea Metro I» και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λόγω των αυξημένων αναγκών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο «ήρθε και αδελφάκι για το γεωτρύπανο Πορθητής» και πως «παρά στις πιθανές διεθνείς πιέσεις η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στη ανατολική Μεσόγειο»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass