ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΚΑΣΟΓΚΙ

Σνόμπαρε τον Τραμπ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 18:36

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Την τιμωρία των ενόχων ζητά η αρραβωνιαστικιά του Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του συντρόφου της στο τουρκικό κανάλι Haber Turk η Χατιτζέ Τσενγκίζ είπε ότι απέρριψε μια πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν επιθυμεί πραγματικά τη διερεύνηση της δολοφονίας.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ανησυχούσε, όπως είπε η Τσενγκίζ, για την επίσκεψή του στο προξενείο, αλλά της είπε ότι δεν πίστευε πως θα τολμούσαν να τον ανακρίνουν ή να τον συλλάβουν σε ξένη χώρα. «Νόμιζε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα κι όταν τον κρατούσαν ή τον ανέκριναν το θέμα θα λυνόταν αμέσως».

Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε με λεπτομέρεια την αγωνία της, ενώ περίμενε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο έξω από το προξενείο. Όπως είπε, την πρώτη φορά που ο Κασόγκι πήγε στο προξενείο ήταν ανήσυχος αλλά επειδή του είχαν φερθεί πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά βγήκε χαρούμενος και γι’ αυτό δεν ανησύχησε διόλου τη δεύτερη φορά.

Όπως είπε, ήθελε και η ίδια να μπει μαζί του στο προξενείο, αλλά δεν την άφησαν κι έτσι της έδωσε τα δύο κινητά του τηλέφωνα, όπως και την πρώτη φορά και τον περίμενε έξω.

Η Τσενγκίζ είπε ότι όταν άρχισε να περνά η ώρα και ο Κασόγκι δεν έβγαινε άρχισε να σκέφτεται μήπως συνέβη κάτι άσχημο. Έμαθε απ’ τον αδελφό της ότι το προξενείο έκλεινε στις 15.30, αλλά η ώρα ήταν ήδη 16.00 κι όταν ρώτησε έναν Τούρκο αρμόδιο του προξενείου τής είπε ότι όλοι έχουν φύγει.

Άρχισαν να περνούν όλα από το μυαλό της και στη συνέχεια τηλεφώνησε σε δύο Τούρκους πολιτικούς που ήταν στενοί φίλοι του Κασόγκι. Στη συνέχεια άρχισαν να φτάνουν έξω από το προξενείο φίλοι, κάποια ΜΜΕ και αστυνομικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass