ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μεξικό: Σχέδιο αρωγής για μετανάστες

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 18:46

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές ένα σχέδιο αρωγής προς τους χιλιάδες μετανάστες από την κεντρική Αμερική που διασχίζουν τη χώρα με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον όρο πως θα καταθέσουν αίτημα ασύλου στις Πολιτείες Τσιάπας και Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό.

«Η κυβέρνηση του Μεξικού θέτει σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιο 'Είσαι στο σπίτι σου'. Μένοντας στο Μεξικό, θα μπορείς να λάβεις ιατρική φροντίδα, ακόμη και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο», υπόσχεται ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter.

Για να επωφεληθούν από το σχέδιο αυτό, οι μετανάστες θα πρέπει να καταθέσουν αίτημα ασύλου στις Πολιτείες Τσιάπας και Οαχάκα, στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM), διευκρίνισε ο Πένια Νιέτο.

«Το σχέδιο αυτό προορίζεται αποκλειστικά γι' αυτούς που σέβονται τους μεξικανικούς νόμους και είναι ένα πρώτο βήμα προς μια μόνιμη λύση γι' αυτούς που διαθέτουν καθεστώς πρόσφυγα στο Μεξικό», διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές, 1.743 αιτήσεις ασύλου έχουν κατατεθεί αφότου «καραβάνι» των 7.000 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Ονδούρα, εισήλθε στο μεξικανικό έδαφος.

Πηγή ΑΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass