ΡΩΣΙΑ:

Κυρώσεις σε 322 Ουκρανούς και 68 ουκρανικές εταιρείες

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 18:36

ΜΟΣΧΑ

Η Ρωσία επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε αξιωματούχους της ουκρανικής πολιτικής ελίτ, δεσμεύοντας τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ρωσία εκατοντάδες πολιτικοί και αξιωματούχοι, όπως και δεκάδες επιχειρήσεις που ανήκουν σε Ουκρανούς επιχειρηματίες.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν με απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, την οποία επικύρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και συνιστούν αντίμετρα στις κυρώσεις που είχε επιβάλει η Ουκρανία σε Ρώσους πολίτες και ρωσικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης οι κυρώσεις τίθενται σε ισχύ με διάταγμα του Ρώσου προέδρου από 1η Νοεμβρίου, και επιβάλλονται σε 322 Ουκρανούς πολίτες και σε 68 νομικά πρόσωπα.

Στον κατάλογο των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνονται αρκετοί βουλευτές και επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο γιός του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο Ολέξι Ποροσένκο, η επικεφαλής του κόμματος "Μπατκίβσινα", Γιούλια Τιμοσένκο, ο πρώην πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσνιούκ, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ, ο αρχηγός των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλ Χριστσάκ και ο Ουκρανός μεγιστάνας Βίκτορ Πιντσούκ και σχεδόν όλοι οι υπουργοί της ουκρανικής κυβέρνησης.

Μεταξύ των δεκάδων εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι η ελβετική εταιρεία σιδηρομεταλλευμάτων Fellexpo plc, η οποία έχει επενδύσεις στην Ουκρανία, η πτηνοτροφική μονάδα MNP, ο όμιλος Kernel Holding S.A που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία ηλιέλαιου στην Ουκρανία, όπως και η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ουκρανίας Farmak.

Δεν είναι σαφές ποια θα είναι η επίδραση των κυρώσεων στην οικονομία της Ουκρανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass