Νεκρός ο «πατέρας των Ταλιμπάν»

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 15:19

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Ο Πακιστανός μουλάς Σάμι ουλ Χακ, γνωστός για τους στενούς δεσμούς που διατηρούσε με τους Αφγανούς Ταλιμπάν, δολοφονήθηκε από αγνώστους, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του και επίσημες πηγές.


Ο 80χρονος μουλάς, ο «πατέρας των Ταλιμπάν», όπως τον αποκαλούσαν, ζούσε στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν. Εδώ και πολλά χρόνια ήταν διευθυντής μιας κορανικής σχολής στο Νταρ-ουλ-ουλούμ Χακάνια, στο δυτικό Πακιστάν, στην οποία είχαν φοιτήσει ο πρώην ηγέτης των Ταλιμπάν, Μουλά Όμαρ και ο πρώην ηγέτης του εξτρεμιστικού δικτύου Χακανί, Τζαλαλουντίν Χακανί.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Μουλά Όμαρ έφυγε μαζί με άλλους συμμαθητές του για το γειτονικό Αφγανιστάν και ενώθηκε με τις ομάδες των μουτζαχεντίν που πολεμούσαν εναντίον της σοβιετικής κατοχής. Στη συνέχεια ίδρυσε τους Ταλιμπάν, την οργάνωση που κατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν, το 1996, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, και επέβαλε μια ακραία εκδοχή της ισλαμικής σαρία στη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο Σάμι ουλ Χακ σκοτώθηκε από αγνώστους μέσα στο σπίτι του. Δεν έχει διευκρινιστεί γιατί ο σωματοφύλακάς του δεν βρισκόταν εκεί για να τον προστατεύσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass